Björn Einar Romören (tvåa från höger) har gripits av den norska polisen. Foto: Matthias Schrader / APBjörn Einar Romören (tvåa från höger) har gripits av den norska polisen. Foto: Matthias Schrader / AP
Björn Einar Romören (tvåa från höger) har gripits av den norska polisen. Foto: Matthias Schrader / AP
Foto: Alik Keplicz / APFoto: Alik Keplicz / AP
 Foto: Alik Keplicz / AP

Romören fast för rattfylla: "Firade i går"

Publicerad

Den tidigare backhoppstjärnan Bjørn Einar Romøren har åkt fast för rattfylla.

Norrmannen stoppades i en poliskontroll under söndagsmorgonen.

– Jag gjorde en dålig bedömning, säger han till NRK.

Bjørn Einar Romøren är en utmärkande norsk backhoppare.

35-åringen har tagit OS-brons, två VM-silver och VM-brons och 2005 satte han världsrekord i skidflygning med 239 meter i Planica i Slovenien. I skidflygning har han dessutom tagit två VM-guld och ytterligare tre VM-medaljer.

I dag jobbar han som marknadschef för det norska skidförbundet.

Men nu har hamnat i blåsväder.

"En dålig bedömning"

Under söndagsmorgonen blev Bjørn Einar Romøren stoppad i en poliskontroll - och där blåste han positivt för alkoholpåverkan.

Norrmannen fördes till polisstation för att ge blodprov.

 

LÄS MER: Rumpfläcken som kan avslöja stjärnan

 

– Jag gjorde en dålig bedömning. Jag firade måttligt i går, skulle jag vilja säga, men det gav ett högt utslag på alkotestet i morse, säger han till NRK.

Romøren säger till kanalen att han är ångerfull, men redo att stå sitt kast.

– Jag är beredd att ta konsekvenserna som detta innebär, det är inte roligt. Men jag försöker fortsätta arbeta med skidlaget som jag gjort tidigare, säger han.

– Oavsett om man är profilerad eller inte så sitter man med en dålig känsla när man har gjort en sådan dålig bedömning.

"Mellan 0-5 och 1 promille"

Det är oklart vilken promillehalt som Romøren hade i sitt blod. Men klart är att hans körkort blev indraget.

– Alkoholen i blodet var nog mellan 0,5 och 1. Troligtvis dagen efter-promille, säger operationsledaren Håvard Gåsbakk till Drammens Tidende.

Skidförbundet säger till NRK att de behandlar ärendet som en "personalsak" och vill inte lämna några ytterligare kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag