Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pops: ”Det är en bild som märkligt nog hänger kvar”

Expressen har tidigare granskat tv-profilernas inkomster.
André Pops i ett modernt Vinterstudio-sammanhangFoto: ANNA-KARIN NILSSON
Pops i en klassisk koftaFoto: SVT
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

André Pops leder alltid ”Vinterstudion” iklädd stickade tröjor. 

Eller känns det bara som det? 

– Det är nog mest en bild som märkligt nog hänger kvar, säger Pops i Aftonbladets tv-bilaga. 

I över tio år har ”Vinterstudion” guidat SVT:s tittare genom vinteridrottens breda spektra. Efter tusentals sändningstimmar har både svenska framgångar liksom idrottsstjärnor och SVT-profiler kommit och gått – men en trygg konstant i det annars så snabbföränderliga tv-landskapet bestått: Diskussionen kring André Pops klädval. 

När programledaren 2010 valdes till julvärd i SVT sågs det som en självklarhet att det skulle bäras stickad kofta i samband med presentationen av ”Kalle Anka och hans vänner”. 

– Jag litar på folket och kör kofta även på julafton, sa Pops då. 

Pops fasade ut koftan

Därefter började Pops så smått att fasa ut koftan ur ”Vinterstudion” – men draget gick inte tittarna förbi. 

2012 startades upproret ”Vi som vill ha tillbaka koftorna till Vinterstudion” på Facebook, men i en chatt på SVT meddelade Pops att han ännu inte var mogen för ett definitivt comebackbesked. 

”Det är fortfarande lite oklart om koftan gör comeback men om ni verkligen vill det så ska jag tänka på saken”, skrev det rutinerade vintersportankaret. 

”En bild som märkligt nog hänger kvar”

I en intervju med TT, som publicerats i Aftonbladets tv-bilaga, medger André Pops att han fortsatt är förknippad med klädesplagget – men är tveksam till om det faktiskt har någon förankring i verkligheten. 

– Det är nog mest en bild som märkligt nog hänger kvar efter att jag körde koftor under en eller två säsonger för ganska många år sedan. Det som är viktigt när det gäller klädseln tycker jag är att man känner sig bekväm och att det är en stil som passar för innehållet i programmet och utseendet på studion. Men det kommer nog dyka upp en eller två stickade tröjor i vinter. 

Förra året genomgick det populära vintersportmagasinet en förändring, där studion bytte grafisk profil. 

– Hela ”Vinterstudion” fick en nytändning i fjol då vi gjorde en makeover, både på ytan och av innehållet vilket resulterade i vassare journalistik i en snyggare förpackning. Det ser jag fram emot att bygga vidare på i vinter. 

”Kul att höra barnens frågor till henne”

Hör Yvette Hermundstad berätta om sina bästa minnen från åren som programledare för ”Vinterstudion”.