Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

OS-magasinet – din bästa guide till festen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ögonblicket när den olympiska elden tänds är speciellt, näst intill mytomspunnet.

Nu är vi där igen.

Det är dags för ännu ett OS.

Mitt bästa minne från ett vinter-OS kommer från det senaste, det olympiska spel i bergen runt Sotji vid det Svarta havet som senare avslöjats som ett av de smutsigaste spelen genom tiderna.

Där förfalskade dopingprov smugglades genom hål i väggarna om nätterna i de laboratorier som var tänkta att skydda OS mot fusk.

Ändå är det solen uppe vid skidstadion jag minns allra tydligast. Att stå utan jacka på läktaren och se Charlotte Kalla, Johan Olsson och de andra svenska åkarna åka hem medalj efter medalj samtidigt som Norge vallade bort sig.

Där och då var OS som allra bäst – åtminstone med svenska ögon.

För ett annat lands befolkning kan höjdpunkten vara den märkliga sporten skeleton, det fria programmet i konståkning, störtloppet, snowboardtävlingarna, skidskyttet eller ishockeyn.

Eller varför inte curlingen? Få sporter kan ju vara så rysligt spännande som när den sista stenen ska skickas iväg i en OS-final.

Din guide till OS-festen

Torsdagen den 1 februari är det säljstart för vårt 212 sidor tjocka magasin. Det har tagits fram med blod, svett och tårar – ja, nästan i alla fall – för att ger er läsare allt ni behöver veta, både innan den där elden tänds och under spelens gång.

Det är stora reportage om den koreanska krutdurken, IOK:s skarpa uppläxning av Ryssland, Charlotte Kallas och Marit Björgens framtid och mycket annat – bland annat 49 sidor om bara hockey.

Givetvis finns matiga guider till samtliga tävlingsdagar, tv-tiderna, intervjuer med de största svenska hoppen, flera listor och olika medaljtips. Plus en del överraskningar, förstås.

Torsdagen den 8 februari tjuvstartar OS i Pyeongchang med mixeddubbel i curling. 17 dagar senare avslutas härligheten med damernas tremil på längdskidor, klassisk stil och masstart. 

Vi är redo – så låt spelen börja!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.