Foto: SERGEI GRITS / AP
 Foto: SERGEI GRITS / AP

OS-hoppets bakslag - brutit nyckelbenet

Publicerad

OS-hoppet Sven Thorgren har drabbats av ett bakslag.

Efter att ha landat illa under ett träningspass bröt han nyckelbenet och blir borta minst fyra veckor.

– Det känns sinnessjukt just nu, säger Sven Thorgren till Dagens Nyheter. 

Sven Thorgren, 23, hann knappt komma tillbaka från sin fotskada innan olyckan var framme igen för hans del.

Snowboardstjärnan landade illa under ett träningspass i Sälen. Såpass illa att han bröt nyckelbenet, skriver Dagens Nyheter.

– Det var första dagen det kändes riktigt bra i foten. Jag hade precis kommit i gång, hade hunnit köra fem åk. Det känns sinnessjukt just nu, säger Thorgren till tidningen.

Thorgren: "Jobbigt - det tar tid"

Sven Thorgren som varit enormt skadedrabbad den senaste tiden, kom precis tillbaka från en fotskada.

I OS i Pyeongchang är han klar i grejen slopestyle, men han är också ett potentiellt medaljhopp i den nya grenen big air.

– Det finns fortfarande tid inför OS, men det som är jobbigt är att det här tar ifrån mig träningstillfällen. Det blir minst fyra veckor nu, det är vad jag tror själv, säger han till DN.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag