Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnans tårar – efter brutna benet

Silje Norendal riktade hård kritik mot sin snowboard-kollega som valt att bli sponsrad av ett ölmärke.
Silje Norendal.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Silje Norendal.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Silje Norendal.
Foto: DAVE CHIDLEY / AP TT NYHETSBYRÅN

Norske snowboardstjärnan Silje Norendal har brutit benet på tre ställen efter att ha ramlat på en tävling i USA.

Under onsdagen opererades hon. 

– Det kommer ta tid att återhämta sig, skriver Norendal på sitt Instagramkonto. 


Det var under uppvärmningen till tävlingen US Open i går, onsdag, som Norendal föll illa och tog sig för benet. Enligt norska VG hade snowboardstjärnan sett framemot den prestigefyllda tävlingen i Colorado efter att haft en längre tids skadefrånvaro.

– Silje ådrog sig ett komplicerat benbrott och blev opererad på sjukhuset i Vail kort efter att skadat inträffade. Operationen gick bra, säger Stian Solberg, norsk landslagsläkare till VG. 

Landslagschefen: ”Silje har det efter förutsättningarna bra”

Norendal tog silver på World Championship i Snowboard i fjol, och hade siktet inställt på X Games i Hafjell nästa vecka, något som så klart inte blir av nu. 

– Silje har det efter förutsättningarna bra, men är så klart ledsen och besviken. Hon såg framemot att tävla i Hafjell nästa vecka. Hon är i trygga händer och vi har en tät dialog med läkarteamet, säger Per Iver Grimsrud enligt VG.

Nordendal: ”Kommer komma tillbaka starkare”

Silje Norendal är en av Norges främsta inom snowboard. Hon har vunnit totalt fyra guld i Winter x Games, men nu kommer hon inte kunna tävla på ett tag. 

Under torsdagen la hon ut en video på Instagram där hon med tårar i ögonen redogör för hur sjukhusvistelsen ser ut. I skrivande stund har videon över 20 000 gillamarkeringar och fans har överöst henne med positiva kommentarer. 

– Livet går inte alltid som planerat. Jag bröt mitt ben på tre ställen i går. Det kommer ta tid att återhämta sig, men jag kommer att bli fullt frisk. Jag är redo att lägga ner jobbet, och kommer komma tillbaka starkare nästa säsong, skriver hon på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B9EodqHh4w0/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.