Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norsk ilska efter nej till vallabuss i OS

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sveriges vallabuss, här bredvid Petter Northugs buss.
Foto: Nils Petter Nilsson

Inför OS i Sotji blossar ett längdskidbråk upp mellan Ryssland och Norge. Norska skidlandslaget har sedan tidigare klagat på förberedelserna. Nu kommer man inte att få använda sin vallabuss under tävlingarna.

– De påstår att det inte är möjligt att köra upp den på området, säger landslagschefen Vidar Löfshus till Adresseavisen.

För två veckor sedan rasade Norges skidlandslagschef Vidar Löfshus mot det ryska skidförbundet. OS-skidspåren som ska testas den första helgen i februari uppges inte vara klara.

– Jag tror att det är en strategi de driver att försämra andra nationers möjligheter att förbereda sig för OS, sade han till norska Dagbladet.

I dag nåddes norska skidlandslaget av ett nytt besked från ryskt håll som upprör Vidar Löfshus – de får inte använda sin vallabuss under OS.

– De påstår att det inte är möjligt att köra upp den på området. Ryssarna har köpt en egen buss, så jag misstänker att det plötsligt kommer stå en rysk buss där i stället för vår, säger han till norska Adresseavisen.

"Inte hört något sådant"

Det svenska skidlandslaget har inte nåtts av ett liknande besked från ryskt håll.

– Vi har inte hört något sådant från dem, säger Lars Öberg till SportExpressen.se.

Den svenska vallabussen har funnits sedan 2008. Under OS i Vancouver 2010 lämnades den hemma i Sverige av kostnadsskäl. Lars Öberg har tillsammans med vallachefen Urban Nilsson inte tagit något beslut om bussen ska användas till OS i Sotji.

– Vi får se om det blir aktuellt. Ryssland är ju inte det lättaste landet att resa i. Det är både en stor kostnad och ett stort arbete. Lösningen annars är att använda vanliga vallabodar, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.