Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken inför OS: ”De behöver slipa på det”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Skicrosstjärnan Sandra Näslund imponerade i OS-backen. Hon var snabbast i världscuppremiären i Zhangjiakou – men var kritisk till banan.

– Ska jag vara ärlig är det inte den roligaste banan jag åkt, säger hon.

Näslund hade 39 hundradelars marginal ner till tvåan Sixtine Cousin från Schweiz. En annan schweiziska, Sanna Luedi, kom på tredje plats. Finalerna avgörs på lördag.

Testtävlingarna i Zhangjiakou, 19 mil nordväst om Peking, är en del i förberedelserna inför OS som invigs den 4 februari. Rent organisationsmässigt finns det en del att jobba på.

– Jag tycker väl ändå att de har gjort ett bra jobb med banan, och det är mycket saker som har funkat bra. Sedan är det vissa saker de behöver slipa på inför OS, säger Näslund.

Åtta timmar på flygplatsen

Logistiken bland annat. Det svenska laget fick vänta i närmare åtta timmar på flygplatsen i Peking innan de kunde åka vidare till sitt hotell.

– Det var ganska många timmars väntan på flygplatsen, utan mat och sådana grejer. Resan var inte optimal, men nu kanske de har lärt sig något till nästa gång, säger hon.

Och för egen del hade Näslund gärna sett att tävlingsbanan varit lite roligare.

– Jag hade hoppats att det skulle vara lite mer utmanande, lite mer teknisk och lite fler hopp framförallt, säger hon.

TT: Tycker du att banan passar dig?

– Jag tycker ändå att jag är så allround nu att jag har lärt mig att åka bra i många olika typer av banor, men det är klart att jag hellre hade velat ha en lite mer utslagsgivande bana där jag kanske får fram mina kvaliteter ännu mer.

Saknar OS-medalj

Näslund har två VM-guld, men saknar fortfarande en OS-medalj. Hon kom femma i Sojti 2014, och slutade fyra i Pyeongchang fyra år senare.

Nu är målet givet.

– Jag vill göra en bra säsong hela säsongen igenom, men OS är ju absolut det största målet, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.