Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Näslund knäskadad – missar VC-premiären

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sandra Näslund missar världscuppremiären om två veckor. Den svenska skicrossåkaren har skadat höger knä under träning.

”Det var ingen krasch eller så, utan under ett heat kom jag i kapp den som var framför mig och vek ut vid ett hopp. Vid landningen kom jag lite rakt mot en käpp och körde ur banan, men det var när jag bromsade in som jag kände att någonting var fel”, säger Näslund i ett pressmeddelande.

Näslund skadade sig i schweiziska Laax tidigare i veckan och efter att ha rest hem till Sverige undersöktes hon med magnetkamera i Stockholm på torsdagen.

”Sandra har en broskskada på yttersidan i sitt högra knä, hon har ont och en rejäl svullnad. Ska vi se någonting positivt är det att knäet ser bra ut i övrigt. Inga skador på korsband eller andra delar”, säger landslagets läkare Jakob Swanberg.

Världsmästaren från 2017 missar VC-premiären i österrikiska Montafon, 9–11 december, och får sikta in sig på att kunna tävla igen efter nyår. Näslund var först rädd att skadan skulle spoliera hela säsongen.

”Jag befarade det värsta direkt när jag kände smärtan. Men nu när läget är som det är och jag får jag sikta in mig på att vara tillbaka efter årsskiftet. Men surt är det, det har känts riktigt bra skidåkningsmässigt på slutet och jag har gjort stora framsteg på saker som jag velat förbättra”, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.