Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Medaljdrömmen lever - trots övertidsförlust

Foto: Daniel Nilsson

Svenska kälkhockeylandslagets dröm om semifinal och kamp om medaljer lever trots förlust med 1–2 mot Tjeckien efter straffar på söndagen.

- Just nu känns det inte jättebra, men vi har fortfarande chansen, säger Per Kasperi.

Sverige låg under med 0–1 när bara fem minuter återstod av matchen, och en förlust under ordinarie tid hade inneburit att chansen till semifinal försvunnit. Då tog sig Per Kasperi, som spelade samtliga minuter av matchen, förbi två tjecker på vänsterkanten och hittade Marcus Holm framför mål. 1–1 innebar förlängning, där Kasperi fick två rena frilägen men missade båda. Han missade också en av Sveriges straffar innan Zdenek Krupicka avgjorde för Tjeckien.

En seger i sista gruppspelsmatchen mot Norge på tisdag innebär trots allt att Sverige med stor sannolikhet tar sig vidare från gruppen som tvåa bakom troliga gruppettan Kanada.

Per Kasperi var besviken över att Sverige inte lyckades ta extrapoängen.

– Just nu känns det inte jättebra, men vi har fortfarande chansen. Jag hade två bra lägen som jag inte lyckades göra mål på. Sådant händer och det är bara att tänka om och köra vidare, säger Kasperi.

"Det tar vi senare"

Han kunde ändå glädjas åt poängen, och åt sin framspelning till Marcus Holms kvittering i slutet av tredje perioden.

– Det var riktigt skönt att han var där jag ville, det var jätteskönt.

Norge-matchen vill han inte tänka på än.

– Just nu fokuserar jag inte så mycket på den, det tar vi senare. Men det känns bra, vi har mött dem många gånger och vet hur de spelar. Den senaste matchen förlorade vi på straffar men de två gångerna innan vann vi.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!