Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läsfest: 204 sidor om vinterns tre VM

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Svenska världsstjärnor är högst sannolikt i häftiga medaljstrider i freestyle- och snowboard-VM i Park City i USA i början av februari.

I Europa är tre andra världsmästerskap på snö i fokus, vintern 2019.


VM-guiden finns ute i butik och som e-tidning för dig som testar Expressen Premium från tisdag 5 februari!

Med start och mål i Jämtland tävlas det i tre VM i vinterskrud – alpint, skidor (med backhoppning och nordisk kombination) och skidskytte – inom loppet av 41 dagar.

Vad vi har att vänta oss i backar, spår och på skjutvallar? Jo, vintergodis av allra bästa sort:

5–17 februari, alpina VM

• Tolv år efter alpina drottningen Anja Pärsons makalöst häftiga uppvisning – fem medaljer varav tre guld (!) – är VM tillbaka i Åre. 120 000 besökare på plats och 700 miljoner tv-tittare väntas följa festligheterna den här gången.

20 februari–3 mars, skid-VM

• Ett guld och tre silver i Pyeongchang-OS för ett år sedan – kan Charlotte Kalla nå samma imponerande nivå även nu i österrikiska Seefeld? Eller kommer en 30-årig norska från Dalsbygda överglänsa allt och alla utan pardon?

7–17 mars, skidskytte-VM

• Minns de sköna svenska fullträffarna i OS förra året med dubbla guld och dubbla silver... och räck upp en hand, den som inte ser fram emot när Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg och de övriga blågula skidskyttarna på nytt utmanar resten av världseliten i ett mästerskap i Östersund.

* * *

Det är med glädje, och sportsliga förväntningar om härliga upplevelser, som vi knåpat ihop det maffigaste vinter-VM-magasin vi hittills producerat. Du hittar djuplodande guider med massor av skön läsning i form av reportage, nostalgi, listor, ranking, fakta och statistik – plus alla tv-tider, förstås – samlat i samma förpackning. Kort sagt: En riktig guide som håller från start till mål i tre världsmästerskap. 

Vi hoppas du gillar den och blir peppad av all vinnarinstinkt och järnvilja. Så tut i backen, ur spår och skott kommer... nu åker vi!

Så skaffar du Expressen Premium

Så här gör du för att bli prenumerant – första månaden är gratis:

1. Gå till Expressen.se/premium.

2. Följ instruktionerna längst ner på sidan för att registrera dig.

3. Logga in med inloggningsuppgifterna du har valt – nu har du tillgång till hela Expressen premiums utbud.

Expressen Premium

Expressen Premium är tjänsten för dig som vill ha ännu mer innehåll från Expressen.

För bara 59 kronor i månaden får du bland annat detta:

• Fördjupande journalistik, unika reportage och underhållande läsning. Varje dag publicerar vi nya artiklar som endast den som har Premium får tillgång till.

• Tre digitala dagstidningar, varje morgon. Du får Expressen, GT och Kvällsposten som e-tidning 365 dagar om året.

• Digitala korsord. Nya korsord varje dag.

• Erbjudanden och rabatter från våra partners.

•Sveriges största astrologitjänst.

* Magasinen Söndag, Leva & Bo och Extra, som kommer med nya nummer varje vecka.

Dessutom får du månadsmagasinet Allt om Resor och mattidningen Mitt kök som kommer med sex nummer varje år.

* Men det är inte nog med det. Bonnier News Lifestyle, som producerar magasinen, gör dessutom flera specialmagasin varje år och flera av dessa kommer också göras tillgängliga digitalt för Premiums prenumeranter.


Passa på! Just nu får du den första månaden utan kostnad när du skaffar Premium!

Så läser du e-tidningarna

- Skaffa en prenumeration på Premium. Den första månaden med Premium läser du utan kostnad. Därefter kostar det bara 59 kronor i månaden.

- E-tidningen, eller pdf-tidningen som den ibland kallas, hittar du här. Där kan du välja vilken tidning du vill läsa och börja bläddra.

- Det finns också en speciell app för både iOS och Android, där läsupplevelsen är ännu bättre. Ladda ned appen Expressen Tidning från App Store eller Google Play och logga in med ditt användarnamn och lösenord för Premium. Sedan är det bara att börja läsa.

- Appen hittar du här för iOS och här för Android.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.