Foto: Carl Sandin / Bildbyrån / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / Bildbyrån / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån / BILDBYRÅN
Foto: Streeter Lecka / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEFoto: Streeter Lecka / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
 Foto: Streeter Lecka / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Laurent Salino/Agence Zoom / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEFoto: Laurent Salino/Agence Zoom / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
 Foto: Laurent Salino/Agence Zoom / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Läkaren: "Tyvärr inte visat nån förbättring"

Publicerad

Tidigare i veckan kom beskedet att Anna Holmlund andas själv, utan respirator.

Men beskedet är inte odelat positivt, då Holmlunds hjärnskada inte förbättrats.

– Den har tyvärr inte visat någon förbättring, säger skicrosslandslagets läkare Jakob Swanberg till SVT.

Anna Holmlund, 29, kraschade under ett träningsåk i Italien den 19.e december.

Skicrosstjärnan slog i huvudet och fördes med helikopter till sjukhus.

– Att det var väldigt allvarligt var uppenbart redan från början i backen, i och med att hon direkt förlorade medvetandet och hade svårt med andningen, säger Jakob Swanberg.

Sedan dess andades Holmlund i respirator fram till den nionde januari.

Då meddelade landslaget via ett pressmeddelande att Holmlund flyttats från intensivavdelningen på Karolinska till en vårdavdelning, och att hon nu andades av egen kraft.

- Om man tolkar pressmeddelandet positivt kan jag förstå det. Hon klarar sig bättre rent fysiskt. Men det stora bekymret är hennes hjärnskada, den har tyvärr inte visat någon förbättring, säger Jakob Swanberg.

 

LÄS OCKSÅ: Anna Holmlunds situation förbättrad

 

Läkaren om Anna Holmlund

Anna Holmlund vårdas i dag på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

– Rent medicinskt är det en fas där man i princip övervakar och har koll på att inga komplikationer tillstöter och är på tå att behandla om det skulle bli så, säger Jakob Swanberg.

Landslagsläkaren menar att det inte går att ställa en individuell prognos för Holmlund i nuläget.

– Det är helt omöjligt. Det finns exempel när det har gått bra, det finns exempel när det gått dåligt. Det går inte att svara på.

Tidigare under lördagen vann Holmlunds lagkamrat Sandra Näslund sin första seger i världscupen.

Näslund hade under tävlingen ett stöttande meddelande till Holmlund på sin hjälm.

– Det är bara att visa att man tänker på henne och visa att man är med henne trots att vi är här och tävlar. Man tänker på henne och vill skicka all styrka till henne, säger Sandra Näslund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag