Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lag Hasselborg ställs mot Japan i VM-semi

Sverige möter Japan i VM-semifinalFoto: DANIEL KIHLSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL KIHLSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

För andra gången inom 24 timmar väntar Japan för Sverige i curling-VM.

I kväll står en finalbiljett på spel.

– De hade match i morse och det ska vi utnyttja, säger förbundskaptenen Peja Lindholm.

Det var Japan som lag Anna Hasselborg avslutade grundserieomgången mot i går kväll i Silkeborg Sportscenter i Danmark. Då blev det svensk seger med 9–8 efter att laget stulit två poäng i den åttonde och nionde omgången när Japan hade fördel av sista sten. I kväll möts lagen igen i VM-semifinal.

Oavsett vilket lag vi hade fått möta hade ju det laget match i morse, så det är ganska slitigt för motståndaren. Det är ju en fördel som vi vet om och som vi ska utnyttja, säger förbundskaptenen Peja Lindholm till TT.

”Var väldigt närvarande”

Eftersom grundseriesegern och direktplatsen till semifinalen var säkrad redan inför gårdagskvällens möte med Japan tog de svenska spelarna tillfället i akt att finslipa exempelvis tekniken. Trots det blev det seger – lag Hasselborgs elfte raka efter den inledande premiärförlusten mot Kina.

Risken när man testar saker är att man mentalt inte är med – att man inte är närvarande i matchen. Men tjejerna var väldigt närvarande hela tiden, så den farhågan kunde vi ta bort direkt, säger Lindholm.

När Sverige tog OS-guld i Pyeongchang för ett drygt år sedan plockade Japan hem bronset, men då ställde nationen upp med lag Satsuki Fujisawa. I Danmark tävlar Japan med ett ung lagt som leds av 21-åriga Seina Nakajima, som besegrade OS-bronslaget i det japanska mästerskapet.

Sydkorea möter Schweiz

Japan slutade sexa, sista lag till pågående VM-slutspel, efter sex vinster och sex förluster. Mot grundserietrean Ryssland i kvartsfinalen fick japanskorna semifinalbiljetten nästan till skänks när laget lyckades stjäla hela fyra poäng i den fjärde omgången. Till slut blev det seger med hela 11–3.

I den andra semifinalen ställs grundserietvåan Sydkorea mot Schweiz (fyra). De rutinerade schweiziskorna avgjorde sin kvartsfinal mot Kina med matchens sista sten fram till vinst med 7–6.