Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lag Hasselborg nära VM-semi efter rysare

Foto: PAUL CHIASSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Lag Hasselborg glider mot semifinal i curling-VM.

Två raka tajta segrar har fått Sverige att varva upp till slutspelet.

– Det får inte gå för lätt, säger förbundskaptenen Peja Lindholm.

Efter premiärförlusten mot Kina har Sverige nu åtta raka vinster i VM i danska Silkeborg och lag Anna Hasselborg toppar gruppspelet. Mot Skottland blev det en riktig nagelbitare, men i den sista omgången säkrade skippern Anna Hasselborg en tvåpoängare fram till 8–7.

– Det var en jobbig match. Vi gjorde ganska många enkla misstag och Skottland tog tillvara på dem. I ett sådant läge är det ganska lätt att vika ner sig mentalt, men det var det som räddade oss nu, säger förbundskaptenen Peja Lindholm till TT.

Även mot USA på onsdagskvällen avgjorde Sverige i den sista omgången fram till en seger med 9–7.

– Det får inte vara för lätt. De här två matcherna har varit ganska jobbiga och vi har bränt mycket energi, men laget får ändå med sig två vinster. Det är något vi ska bära med oss in i slutspelet, säger Lindholm.

Möter Tyskland i kväll

Med tre gruppspelsmatcher kvar är lag Hasselborg klart för slutspel, men Sverige siktar på en topp två-placering som ger en direktplats till lördagens semifinaler.

I kväll väntar Tyskland innan gruppspelet avslutas med matcher mot Kanada och Japan under fredagen. I fjol förlorade Sverige VM-finalen mot just Kanada, men stornationen ställer inte upp med samma lag i årets mästerskap.