Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kanske inte är smart att säga det rakt ut i media”

Nils Van Der Poel tar historiskt VM-guld
Foto: ERIK PASMAN / BILDBYRÅN
Foto: KOEN VAN WEEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nils van der Poel är självsäker. 

Under söndagen blir det ännu ett VM-guld. 

– Om man inte lyckades slå mig på 5 000 så kommer man inte kunna slå mig på 10 000, och det säger jag med all ödmjukhet, säger han till SportExpressen. 

Det var under torsdagen som Nils van der Poel säkrade VM-guld på 5 000 meter i Thialf i Heerenveen. Han tangerade sitt eget svenska rekord och säkrade dessutom svenskt skridskoguld. Guldet var även Sveriges första sedan 1973 på distansen. 

Under söndagen väntar 10 000 meter – det är också 24-åringens favoritdistans. 

”Jag vet vad jag kan”

I samband med en digital pressträff säger VM-guldmedaljören att 10 000 är den svåraste distansen, men han är samtidigt självsäker. 

– Jag har inte funderat supermycket på söndagens lopp, men om man inte lyckas slå mig på 5 000 meter så kommer man inte kunna slå mig på 10 000 meter, och det säger jag med all ödmjukhet. 

Du låter självsäker? 

– Jag tror att en idrottsman ska tro på sig själv, jag vet vad jag kan och det tycker jag att man kan säga som idrottare. Sen är det kanske inte så smart att säga det rakt ut i media, men det får jag. 

När van der Poel var tillbaka i december förra året slog han genast till med den sjunde bästa tiden någonsin på 10 000 meter, och har nu alltså tagit sig hela vägen till VM-guld. På grund av sitt långa uppehåll var det oklart om han överhuvudtaget skulle få åka VM, men lyckades knipa en reservplats drygt en vecka före VM. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.