Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17 raka helger i SVT – nu ställs Vinterstudion in

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Nästa helg skulle ”Vinterstudion” sändas för sista gången den här vintern.

Men SVT stoppar programmet.

– Det är så klart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska helger, säger programledaren Yvette Hermundstad till SVT.

Det är oroliga tider i idrottsvärlden.

Spridningen av coronaviruset har gjort att en rad evenemang har stoppats och det får också konsekvenser för ”Vinterstudion”.

Nästa helg skulle det bland annat bjudas på skidskytteavslutning i Holmenkollen, längdtävlingar i Canmore och alpina världscupfinal i italienska Cortina. Men alla tävlingar har ställs in.

Då väljer också SVT att bomma igen studion.

”Jag är inte förvånad”

Säsongens sista ”Vinterstudion” ställs in.

– Vi hade naturligtvis velat fullfölja säsongen men med händelseutvecklingen den senaste tiden känns det helt rätt av arrangörerna att ställa in tävlingarna nästa vecka. Därmed blir helgens ”Vinterstudion” säsongens sista, säger projektledaren Christoffer Braw.

Programledaren Yvette Hermundstad:

– Eftersom jag har följt utvecklingen det senaste dygnet är jag inte förvånad, det här var väntat. Det är så klart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska helger i ”Vinterstudion”. Tack alla engagerade och trogna tittare som alltid är med oss. Snart är det vinter igen och då vi tillbaka. Ta hand om varandra och håll er friska.

SVT kommer dock att sända som planerat nu i helgen. Då väntar bland annat skidskytte från Kontiolahti, längdskidor från Quebec, skicross från Veysonnaz och puckelpist från Idre... om inte tävlingarna stoppas i sista stund.


Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.