Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han kör hem en ny svensk seger

Succén fortsätter. 

Viktor Andersson segrade i Arosa Schweiz. 

– Det var bra, säger Andersson i SVT. 

Tisdagen var en blågul succé. 

Först knäckte Alexandra Edebo storfavoriten Fanny Smith från Schweiz och säkrade sin första världscupsseger i karriären. 

Ett par minuter senare var det dags att slå till igen – på herrsidan. 

David Mobärg var snabbast ner och vann. 

 –Jag har inga ord, det var en perfekt dag. Jag fick en perfekt start och målet genom hela dagen var att vinna. Jag kan ändå inte tro att det är sant, sade Mobärg efteråt.

Edebo trea i lilla finalen

En dag senare var det dags igen. 

Den här gången klev Viktor Andersson fram och i kvartsfinalen var han bäst av alla fyra. Väl framme i finalen stod Andersson för en storartad insats och tog hem segern. 

Även David Mobärg hade tagit sig till finalen, men fick den här gången nöja sig med en fjärdeplats.

På damsidan uteblev succén. I semifinalen lyckades Edebo ta en andraplats efter en fin start men passerades sedan av Marielle Thompson, Kanada. Till slut fick hon nöja sig med en tredjeplats. Resultatet gjorde att det blev lilla finalen för Edebo, och även där blev hon trea. 

Fanny Smith kammade hem segern efter rysare mot Marielle Thompson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.