Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag var knäckt – det var svinjobbigt för mig”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: TV3/VIASAT

OS i Brasilien ledde till Lisa Miskovskys första programledarjobb.

Men i efterhand var hon gravt missnöjd med sin insats.

– Det tyckte jag var svinjobbigt, säger Miskovsky i podcasten Värvet.  

”Godmorgon Rio” var ett studioprogram som sändes i Viasat under OS i Rio de Janeiro. Formatet byggde på att Lisa Miskoskvy, som är mest känd som musiker, varenda morgon skulle redogöra för nattens höjdpunkter från spelen. Med sig hade hon gäster, både experter från Viasats egna sändningar och externa namn som Kalle Moraeus. 

Programmet blev kraftigt ifrågasatt, och nu, nästan tre år senare, medger Miskovsky att kritiken var befogad. 

Lisa Miskovsky om OS i Rio

– Det där vet jag inte om jag någonsin gör igen. Jag tyckte att jag var sämst. Det var rätt hårt. Man fick aldrig känna att man lyckades. Jag tog mig vatten över huvudet, säger Miskovsky i podcasten Värvet.  

Miskovsky tillskriver sin brist på tidigare programledaruppdrag som den största boven i dramat. 

– Jag var så oerfaren. Jag kommer ihåg att jag trodde att jag skulle få tid att förbereda mig. Men det var väldigt lite tid. Jag kommer ihåg att någon sa i mitt öra: ”Då kan du påa dabben i kamera ett”. Redan där fick jag dra i den feta handbromsen. Jag sa: ”Jag vet inte vad en påa är, jag undrar också vad en dab är, och var fan är kamera ett?”. Då insåg alla att det skulle bli tuffa veckor, säger hon. 

”Jag var knäckt”

Miskovsky hymlar inte med att inspelningarna tog hårt på henne. Hennes dyslexi gav henne svårigheter att läsa manuskortet, och stressen hjälpte inte till.

I efterhand betraktade hon sin insats som ett misslyckande. 

– Jag var rätt knäckt. Det tog många månader innan man kunde röra sig framåt. Att vara så missnöjd över sin egen prestation. Det tyckte jag var svinjobbigt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.