Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.
Foto: Marco TrovatiFoto: Marco Trovati
 Foto: Marco Trovati
Foto: Scott HalleranFoto: Scott Halleran
 Foto: Scott Halleran

"Jag knuffade ner min pappa för trappan..."

Publicerad

Alpinprofilen Picabo Street står åtalad för misshandel.

Ett läckt nödsamtal som TMZ har fått tag på avslöjar att 44-åringen erkänt att hon har knuffat sin 76-årige pappa ner för en trappa.

– Han attackerade mig i mitt hem framför mina barn, säger Street i samtalet.

Picabo Street, 44, är en av den amerikanska vinteridrottens största profiler.

Redan 1993 tog hon VM-silver i kombinationen i japanska Morioka. Tre år senare följde hon upp det med att ta ett guld och ett brons på VM i Sierra Nevada, där svenskan Pernilla Wiberg slog till med två guld.

I Nagano 1998 blev det ett olympiskt guld i super-G för Street.

Men just nu överskuggas den populära skidåkarens framgångar av en familjeskandal utöver det vanliga. Street har blivit åtalad för misshandel och våld i hemmet efter en händelse som inträffade den 23 december.

"Jag knuffade ner pappa för trappan"

Den initiala rapporteringen gjorde gällande att det handlade om våld mot en familjemedlem. Nu har kändissajten TMZ fått tag på nödsamtalet som Street själv ringde den där ödesdigra kvällen.

Där framgår det att Street haft en fysisk konflikt med sin 76-årige pappa.

– Min pappa attackerade mig i mitt hem framför mina barn, säger Street i samtalet.

– Jag knuffade honom ner för trappan. Han tog på mig och jag knuffade honom ner för trappan.

I samtalet hävdar Street att bråket har sin förklaring i att hennes pappa körde sin bil rakt in i hennes hus i Utah.

"Han slog till mig i ansiktet"

I bakgrunden hör man hur Street skriker åt sin mamma, som uppenbarligen har gjort en annan tolkning av situationen.

– Kolla vad han gjorde med mitt hår, mamma! Han attackerade mig! Han slog till mig i ansiktet, säger Street i inspelningen.

– Han kallade mig ett freak!

 

Hör hela larmsamtalet till 911 här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag