Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen VM-final för Lag Hasselborg

Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Sverige förlorade semifinalen mot det ryska curlingförbundets lag i curling-VM i Calgary i Kanada.

Sverige hamnade i en svår sits i den fjärde omgången, när ryskorna fick med sig hela fyra poäng. Trots 1–6-underläge halvvägs in i matchen kom Sverige tillbaka, fick tre poäng i den sjätte omgången, två poäng i åttonde och släppte bara i från sig enpoängare.

Inför tionde omgången hade lag Anna Hasselborg kämpat upp sig till ett 6–8-underläge, och med hammaren i sista fanns chansen.

Förlust i semifinal – möter nu USA

Men den sista stenen hamnade lite för långt ut, och det blev bara en poäng till svenskorna och slutresultatet 8–7 till Ryssland. Nu väntar bronsmatch mot USA för lag Anna Hasselborg.

Schweiz och ryskorna möts i finalen.

Sverige tog sig vidare till semin genom att städa av värdnationen Kanada med 8–3 i kvartsfinalen tidigare under dagen.

Lag Anna Hasselborg skaffade sig en 3–1-ledning i den tredje omgången och därifrån släppte man aldrig greppet. I den åttonde omgången vräkte man undan två röda stenar och släckte hoppet för Kanada, som valde att tacka för sig.

Efter gårdagens 6–1-seger mot Tyskland har lag Hasselborg också säkrat biljetten till OS i Peking 2022.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.