Ingemar Stenmark och Tarja Olli. Foto: Stefan SöderströmIngemar Stenmark och Tarja Olli. Foto: Stefan Söderström
Ingemar Stenmark och Tarja Olli. Foto: Stefan Söderström
Stenmark. Foto: Olle SporrongStenmark. Foto: Olle Sporrong
Stenmark. Foto: Olle Sporrong

Ingemar Stenmarks hemliga bröllopskupp

Publicerad

Ingemar Stenmark gifte sig med långvariga partnern Tarja Olli i januari.

Men ceremonin kom som en överraskning för gästerna.

– Det stod i inbjudan att de skulle fira sina födelsedagar, säger Pernilla Wiberg.

Ingemar Stenmark träffade Tarja Olli 2006, samma år som han bröt upp med tidigare flickvännen Christina Sylvan.

Knappt tio år senare ägde bröllopet rum i Bogesunds slott i Vaxholm. Enligt Skatteverket gifte sig paret den 16 januari.

Stig Strand var vigselförrättare för sin gamle landslagskamrat. Men Stenmark och Strand var inte de enda alpinlegendarerna på plats. Pernilla Wiberg fanns med på gästlistan, men fick först höra att hon skulle till en födelsedagsfest.

"Jag misstänkte något"

– Ingemar och Tarja skulle fira sin 60- och 50-års dag, stod det i inbjudan. Men så blev det ett bröllop i stället. Men jag och många med mig misstänkte nog att det här var på gång när vi fick inbjudan, säger Wiberg.

Hur var bröllopet?

– Det var jättetrevligt och gemytligt. Det var många skidvänner där som jag kände igen från min uppväxt, flera idoler. Som Torsten Jakobsson till exempel. Det var verkligen jätteroligt.

"Stig var lite nervös"

Wiberg understryker att Stenmark skötte värdjobbet utmärkt.

– Han är framför allt väldigt alert och allmänbildad. Det kanske inte så många som vet.

Vad har han för specialämnen?

– Allt, haha. Han är en sån som kan allt.

Hur skötte sig Stig Strand som vigselförrättare?

Han har hållit på med det där ganska länge. Jag har en god vän från Norrköping som blivit vigd av Stig. Nu gjorde han det väldigt bra, men jag tror att det var lite nervöst. Han och Ingemar har kamperat ihop i alla år och det var en liten överraskning. Han tog det som ett hedersuppdrag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag