Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjälten lämnad av sin make – efter olyckan

Marie Wright, 57. Foto: GLOBAL NEWS
Marie Wright. Foto: THOMAS LOVELOCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon förlorade både känseln i benen och sin make efter en bilolycka.

Nu har idrottsprofilen Marie Wright talat ut om sitt livs tuffaste period.

– När han lämnade mig kände jag för att bara ge upp, säger Wright till CBC. 

Paralympics är fyllt till brädden med färgstarka livsöden. Men i Kanada har en deltagare i truppen letat sig in i extra många hjärtan: 57-åriga curlingstjärnan Marie Wright.

Wright förlorade känseln i benen efter en bilolycka 1988, men lyckades behålla nog stabilitet i sitt liv för att uppfostra fyra barn på egen hand – och för att bli tillräckligt bra på rullstolscurling för att kunna ta sig hela vägen till Paralympics. 

– Mina barn är här för att titta på mig, och det inspirerar mig att spela bättre. Mina fyra döttrar betyder allt för mig. De är mitt liv, säger Wright till CBC. 

"Han lämnade mig"

Men 1990 såg läget betydligt mindre ljust ut för Wrights del. Då valde hennes make att lämna henne, och hon blev ensam kvar med de fyra döttrarna.

– När han lämnade mig kände jag ibland för att bara ge upp, men jag hade ju mina barn. Jag vägrar ge upp, för mina barns skull, säger hon. 

Och barnen har gengäldat genom att bli mammas stöttepelare och hejarklack.

"Såg henne gråta ofta"

– Hon är en superkvinna. Hon hade det riktigt tufft. Jag var äldst och såg henne ofta gråta. Vi grät tillsammans, säger dottern Kyla Shewchuk.

– Men hon är stark. Hon är svår att knäcka. Och hon är en väldigt skön person. Hon borde bli Kanadas ansikte utåt. Hon är artig och glad och ler mycket och är väldigt rolig. En superhjälte är hon, på alla sätt. 

Syskonet Tara Gottselig fyller i:

– Jag förstod inte hur hon hade lidit förrän jag själv blev mamma. Hon lät sig aldrig knäckas. Hon satte alltid oss barn först. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!