Hanna Öberg tog nytt JVM-guld efter show

Publicerad

Hanna Öberg.

Där har ni ett stekhett framtidsnamn inom skidkyttet.

20-åringen följde upp lördagens JVM-guld med ytterligare en jätteprestation under söndagen.

Svenskan tog hem guldet efter att ha skjutit fullt i jaktstarten.

– Att det skulle gå så här bra hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger Öberg.

Hanna Öberg har gjort det igen.

Under lördagen tog hon hem sprintguldet under JVM i Rumänien.

Under söndagen var det dags för jaktstart.

Det slutade med en ny gulduppvisning.

Öberg gick ut en halv sekund efter schweiziskan Lena Haecki, som dominerade snabbhetsmässigt.

Öbergs ess i rockärmen: Skyttet.

Öberg: "Vet inte om jag fattat det än"

Piteåtjejen satte samtliga skott, både i liggande och i stående, precis som under sprintloppet.

Det innebär att hon har satt makalösa 30 av 30 skutt under de två loppen i junior-VM.

Öberg kunde glida in i mål med komfortabla 13,7 sekunder ner till Haecki, som tappade i skyttemomentet.

– Jag vet inte riktigt om jag har fattat det än. Jag tror inte det, säger Öberg.

Hade du vågat tro på två guld inför mästerskapet?

– Nej, verkligen inte. Det är klart att jag har drömt om att jag ska ta medalj på junior-VM. Jag har väl ändå vetat att jag har kapaciteten om jag gör ett riktigt bra lopp och att jag kan vara där uppe och slåss om det, men att det skulle gå så här bra hade jag aldrig kunnat tänka mig.

Öberg: "Har faktiskt känts ganska dåligt"

Inte heller hade svenskan kunnat tro att skyttet skulle gå så pass bra som det har gjort under mästerskapet.

– Inför de här tävlingarna så har det faktiskt känts ganska dåligt, framför allt i stående skyttet. Men under dagarna som vi har varit här har det känts bättre och bättre och jag vet att jag kan skjuta bra, så jag har ett bra självförtroende i grunden när det kommer till skyttet, säger Öberg.

– Så jag vet att även om det går dåligt så vet jag att jag kan skjuta bra. Så det har väl hjälpt till nu när jag har kunnat skjuta så pass bra här.

Men något vidare vilt firande blir det inte - eftersom det redan i morgon är dags för tävling igen.

– Vi ska väl äta middag och gå på medaljceremonin. Sen vet jag inte om det blir så mycket mer firande, det blir att ladda till stafetten, säger Öberg.

För Anna Magnusson gick det dock lite tyngre. Magnusson, som tog hem bronset i går, fick nöja sig med en fjärdeplats efter att ha tappat på slutet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag