Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fricks starka reaktion inför OS: "Chockad"

Karin Frick tillsammans med Anja Pärson och Jessica Almenäs Foto: SVEN LINDWALL
Karin Frick under VM-kvalet i höstas Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Den systematiska dopingen i Ryssland ligger som en mörk skugga över bevakningen kring OS i Pyeongchang.

Karin Frick har reagerat starkt när hon tagit del av uppgifterna.

– Det är vedervärdigt, säger Frick.

Det har varit en hektisk höst för Karin Frick. Discovery-programledaren har guidat tittarna genom handbolls-VM, Europa League och inte minst det svenska landslagets VM-kval.

Men nu är siktet inställt på OS i Pyeongchang, där 37-åringen ska jobba med Discoverys sändningar av hockeyturneringen.

– Det känns roligt. Sedan är man intresserad av allting när det gäller OS. Men det är skönt när man ska jobba där, att fokusera på en gren. Det känns roligt att gå in i hockeyn igen, jag har jobbat mycket med det förut, säger Frick, och passar på att hylla sina kolleger där bland annat OS-guldmedaljören Peter Forsberg ingår.

– Att ha de här personerna runt sig, det är fantastiskt.

"Vill ha den stjärnglansen"

Redan förra våren stod det klart att OS-turneringen inte skulle bli en stjärnspäckad hockeyfest likt den vi såg senast i Sotji. NHL stoppar nämligen sina spelare från att delta.

– Jag tycker att det är jättetråkigt att man inte kom fram till en lösning. Det var mycket fram och tillbaka. Man vill ha den stjärnglansen, och i ett OS ska de största stjärnorna vara med. Men det är lite som att fokusera på någon som är skadad, till slut får man bara släppa det och fokusera på de som är där och se att de kan göra det så bra som möjligt, säger Karin Frick.

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper.

Frick: "Man blir chockad"

Något annat som skapat mörka rubriker kring de kommande vinterspelen är regelbundna avslöjanden kring den systematiska dopingen i Ryssland. Nationen är portad från att delta i OS, men enskilda åkare som inte tidigare straffats för doping får tävla under nationell flagg.

Hur förhåller man sig till det som programledare?

– Det beror på vad som händer och hur det blir, hur lagen kommer se ut. Det är bra att det tas ett ordentligt grepp på det. Ett så stort kollektivt fusk… Stäng av dem, bara. Jag kommer nog inte förhålla mig till det på något speciellt sätt, mer än utifrån det som händer. Vi får se hur allt utvecklar sig och hantera det utifrån det.

Frick medger att hon reagerat starkt när hon tagit del av de olika avslöjandena, som bland annat kommit genom dokumentärfilmen "Ikaros".

– Det är klart att man blir chockad, man förväntar sig inte att det ska vara en så stor operation, en total kollektiv dopingskandal. Det är vedervärdigt. Men det är bra att det uppdagas så att man kan se till att det inte upprepas. Men det är förfärligt.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!