Anna Holmlund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNAnna Holmlund. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Anna Holmlund.  Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Skicrossåkaren Marielle Thompson. Foto: Patrick Seeger / AP TT NYHETSBYRÅNSkicrossåkaren Marielle Thompson. Foto: Patrick Seeger / AP TT NYHETSBYRÅN
Skicrossåkaren Marielle Thompson.  Foto: Patrick Seeger / AP TT NYHETSBYRÅN

"Fortfarande i chock - tänker alltid på Anna"

Publicerad

Anna Holmlund ligger fortfarande i koma.

När världscupshelgen i Idre avgjordes var det flera skicross-stjärnor som tänkte på svenskan.

– Jag skulle ge allt för att hon skulle vara här, säger Ophélie David.

– Jag är fortfarande i chock och tänker alltid på Anna, säger vinnaren Marielle Thompson till Radiosporten.

Två månader har gått sedan den tragiska olyckan i italienska Innichen.

Anna Holmlund har legat i koma sedan dess, men under Medelpads idrottsgala kom Holmlunds pappa Lars med positiva nyheter.

– I dag har hon visat vissa tecken på att hon känner vissa dofter och hon kan följa med blicken vissa reaktioner, sa han när han tog emot ett pris för Anna på galan.

David: "Jag skulle ge allt"

Under söndagen avgjordes världscuphelgen i Idre och flera internationella skicross-stjärnor skickade sina hälsningar till Anna Holmlund.

Söndagens segrare Marielle Thompson berättar att Holmlund ständigt finns i tankarna.

– Jag tänker alltid på Anna, hon finns i både tanke och hjärta. Jag är fortfarande i chock men är inte rädd för egen del, säger söndagens segrare Marielle Thompson till Radiosporten.

Fransyskan Ophélie David är, liksom Thompson, inte rädd för att själv skada sig.

– Jag skulle ge allt för att hon skulle vara här. Jag är inte själv rädd, utan när jag står på start är jag glad att vara där. Jag vill inget hellre än att hon kommer tillbaka, säger Ophélie David.

Landslagets Joar Båtelson:

– Vi har verkligen haft nytta av vår lagkänsla och sammanhållning i den här situationen. Prestationsmässigt levererar vi och alla kan fokusera men sedan finns alltid Anna med i bakhuvudet men jag tycker att vi har hittat ett sätt att hantera det på.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag