Foto: Ylwa YngvessonFoto: Ylwa Yngvesson
 Foto: Ylwa Yngvesson
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Gepa/ Oliver LerchFoto: Gepa/ Oliver Lerch
 Foto: Gepa/ Oliver Lerch

Efter tragedin – nu gör "VÖN" comeback

Publicerad

Skicrosstjärnan Victor Öhling Norberg har vakat vid flickvännen Anna Holmlunds sida och avstått tävlan. 

Men nu planerar han att göra comeback i världscuptävlingarna i Idre i februari.

– Jag måste hitta på nånting för att få tillvaron att fungera, säger Öhling Norberg till SVT.

Öhling Norberg tog en time out efter att sambon Anna Holmlund skadats allvarligt på träning i Italien. Men nu är han alltså på väg tillbaka.

"Jag har pratat med Victor och vi planerar nu att han ska komma igång och börja tävla igen för att vara med i Idre där han vann ifjol", säger Joar Båtelson, sportchef, för skicrosslandslaget, i ett pressmeddelande.

Öhling Norberg gör comeback

Förra helgen valde "VÖN" att stå över världscuptävlingarna. Då förklarade han att Holmlunds olycka var orsaken.

Nu har han förklarat för SVT varför han väljer att återuppta skicrosskarriären.

– Jag måste hitta på nånting för att få tillvaron att fungera. Det är lite svårt när man inte har något att falla tillbaka på, jag har skidåkningen som mitt jobb. Men jag känner också att jag vill prova, går det inte så går det inte. Jag kommer inte ställa upp i tävling om jag inte känner att jag kan prestera till hundra procent. Ställer jag upp då vill jag vara i final, säger Öhling Norberg.

"En jobbig period"

Men Öhling Norberg är öppen med att måendet inte är på topp för hans del.

– Det går väldigt mycket upp och ner, oftast ner tyvärr. Det är en jobbig period. Det är jobbigt när man är själv, då snurrar det i tankarna. Det gäller att hela tiden försöka vara med kompisar och vänner. Hitta på roliga saker, försöka tänka på annat, säger han.

Vårdas på Karolinska

Det var den 19 december som Anna Holmlund kraschade under ett träningsåk.

Den svenska skicross-stjärnan, som tog OS-brons i Sotji 2014, har i dagarna flyttats från intensivvårdsavdelningen på Karolinska till en vårdavdelning. Hennes tillstånd har förbättrats efter en längre tid i koma och nu andas hon utan hjälp av respirator.

– Det finns inget nytt att berätta just nu, inte mer än att jag kan säga att läget är oförändrat för Anna, sa landslagsläkaren Jakob Swanberg när SportExpressen senast talade med honom.

– Vi håller på och jobbar, men just nu finns inget mer att berätta.

 

LÄS MER: Så mycket tjänar Vinterstudio-profilerna

 

Följ oss även på Facebook, Twitter och Instagram för det senaste i sportvärlden!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag