Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edsbyn vände och vann klassikermötet

Foto: ULF PALM / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM / TT NYHETSBYRÅN

Edsbyn gick återigen segrande ur det klassiska hälsingederbyt. Laget vände underläge till seger mot Bollnäs och hakar på i tabelltoppen efter coronautbrottet i truppen.

– Man ser på de andra att det inte är så lätt att komma tillbaka, säger Edsbynanfallaren Jesper Öhrlund till Bandypuls.

När domaren blåste av årets klassiska hälsingederby var siffrorna klara 6-2. Men Edsbyns väg till segern var betydigt krångligare än så. 

I början av andra halvlek gjorde Per Hellmyrs 2-1 till Bollnäs ett tomt Sävstaås på annandagen. Men då vaknade bortalaget.

Sex minuter senare kvitterade laget genom Martin Frid, och med kvarten kvar kunde Bollnäs inte längre stå emot trycket.

Då höll sig Edsbyns lagkapten Jonas Edling framme på en retur och petade in ledningsmålet. Målet förlöste Edsbyn. Bara minuter senare utökade bortlaget ledningen genom Jesper Örlund efter en fin solorajd av Joakim Svensk.

Innan hälsingemötet var över hade Edsbyn hunnit gå ifrån till 6-2 och tog därmed ännu en debyseger.

– Vi har legat under i flera matcher men malt på och till slut stått som segrare. Vi blev lite hetare och gjorde saker mer rejält. Vi är starka över 90 minuter, säger Edsbyns Simon Jansson till Sportbladet.

Segern innebär att Edsbyn har chansen att haka på i den haltande tabelltoppen. Laget har nu fyra poäng upp till Villa Lidköping med en match mindre spelad efter det stora coronautbrottet som drabbade hela 14 spelare ur truppen i början av december. 

– Det är starkt. Det inte trummar på som vi vill, det är felpass och orken finns inte där. Jag klarade mig från sjukdom, men man ser på de andra att det inte är så lätt att komma tillbaka, säger Jesper Öhrlund, som blev tvåmålsskytt i derbyt, till Bandypuls.

Sedan virusavbrottet har laget nu tagit fem av sex möjliga poäng.

– Det är jättebra att vi lyckats med det, det är bara att trumma på och ta de två matcher som är kvar innan nyår. Sen får vi stämma av och sätta upp nya mål, säger Jesper Öhrlund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.