Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edsbyn serieledare – körde över Västerås

Edsbyns Jonas EdlingFoto: BILDBYRÅN

Edsbyn var pressat mot Västerås – men stod för en imponerande andra halvlek. 

Hälsingelaget krossade till sist VSK, och toppar nu Elitserien. 

– Det är kul att vinna mot VSK, säger målskytten Simon Jansson till Bandypuls. 

Det var match i ungefär en halvtimme. Sedan stack Edsbyn ifrån rejält och körde över Västerås med 10-4. Men vi tar det från början. 

Edsbyns inledande forcering inför hemmapubliken kom av sig bara efter några minuter, och Västerås ledde med 2-0 efter 13 minuter. 

Då valde Edsbyn att ta timeout – och tio minuter senare slog kaptenen Jonas Edling in en hörna, och Joakim Svensk hade kvitterat innan första halvleken var över. 

Simon Jansson målskytt

Edsbyn gjorde sedan tre mål på 20 minuter i början av den andra halvleken och gick upp till 5-2. Tobias Holmberg reducerade med 20 minuter kvar att spela, vilket blev Västerås sista mål i matchen. 

Edsbyn fortsatte dock att ösa på med ytterligare fem fullträffar. Simon Jansson, som kom till Edsbyn från just Västerås efter förra säsongen, skickade in 7-3 med ett superskott. 

– Det var dags att avlossa något skott. Det blir lite överraskande, jag skjuter inte så ofta. Men jag har haft ganska bra självförtroende i skotten från träningarna senaste tiden, säger Jansson i Bandypuls sändning

”Kul att vinna mot VSK”

Stjärnan säger så här om känslan om att möta sitt gamla lag: 

– Lite speciellt är det. Men samtidigt är det är fullt fokus på vårt, man får lägga det åt sidan lite. Men det är kul att vinna mot VSK. 

Jansson har haft några mindre problem med skador under inledningen av säsongen, men menar att han nu är fysiskt återställda. 

– Det handlar om att få in tajmingen på matcherna, jag kan gå för fullt på träning. Men jag är inte nöjd där jag är just nu, säger han till Bandypuls. 

Edsbyn leder Elitserien efter segern mot VSK, på samma poäng som de regerande mästarna Villa Lidköping.