Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Det var en galen älg som härjade"

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: YLWA YNGVESSON

Magdalena Forsberg älskar djur och natur. Den folkkära före detta skidskyttedrottningen har varit programledare för Mitt i Naturen och plockar gärna bär på fritiden. Men en gång kom naturen lite väl nära.

I Ekwall Show berättar hon om när hon nästan sprang in i en älg.

– Till slut var dom tvungna att skjuta den på skolgården, säger Magdalena Forsberg.

Magdalena Forsberg var under slutet på 90-talet och början på 00-talet Sveriges vintersportsdrottning nummer ett. Under den perioden vann 'Magda' 6 VM-guld, 1 VM-silver, 6 VM-brons och 2 OS-brons. Hon vann också svenska folkets beundran och förärades Jerringpriset hela fyra gånger.

Efter karriären har skidskyttedrottningen bland annat arbetat som expert i vinterstudion och i Mitt i naturen. Skog och mark har även haft en stor del i hennes vardag efter karriären. 

– Jag gillar att gå i skogen och sköta gården. Plantera, odla. Har precis byggt ett växthus där ska jag  odla tomater. Jag är ute och går och springer. Gillar att plocka bär, säger Magdalena Forsberg i Ekwall show. 

I Ekwall show berättar Magdalena Forsberg om ett tillfälle när naturen blev lite för närgången. Skidskyttedrottningen var ute och sprang i motionsspåret när hon plötsligt sprang på skogens konung.

"Det var en galen älg"

– Jag tittar upp. Fem meter framför mig står en älg och bara tittar på mig. Vi står bara och tittar på varandra. Det kändes som en evighet förstås. Som det brukar göra. Sen börjar den gå emot mig, säger Magdalena Forsberg.

– Då blev jag faktiskt lite rädd. Jag hoppade åt sidan och gömde mig bakom en liten gran. Då stod den ändå kvar ett tag. 

Forsberg klarade sig helskinnad från mötet med älgen. Älgen däremot gick senare ett mörkare öde till mötes.

– Det var en galen älg som härjade runt i byn, fick jag höra sedan. Till slut var dom tvungna att skjuta den på skolgården.


Ekwall show sänds på måndagar i Eurosport 1 klockan 20.30. Programmet går också att se i sin helhet på Leovegas Youtubekanal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.