Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag blev chockad när jag insåg att pallen var klar”

Foto: JEFF SWINGER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEFF SWINGER / AP TT NYHETSBYRÅN

De svenska puckelpistherrarna fortsätter att visa både topp och bredd i världscupen. 

I Deer Valley tog Felix Elofsson sin första pallplats i karriären när han blev trea.

”Det är en dröm”, säger Elofsson i ett pressmeddelande.

Tre svenskar finns bland de åtta främsta i herrarnas totala världscup efter fem av säsongens sju tävlingar. Förra helgen blev Walter Wallberg tvåa i Calgary och natten till fredagen var det Felix Elofsson som för första gången tog sig upp på pallen genom sin tredjeplats i Deer Valley.

”Hyfsat lag va? De turas om att göra resultat. Att Felix äntligen får stå på pallen är riktigt roligt, han har verkligen jobbat hårt för det här”, säger huvudtränaren Lasse Fahlén i ett pressmeddelande.

Fyra svenskar i finalen

Förutom Felix Elofsson gick ytterligare tre svenskar till final i Deer Valley – Oskar Elofsson (8:a till slut) Walter Wallberg (13:e) och Ludvig Fjällström (16:e) – men det var bara den förstnämnda som tog sig till superfinalen, där de sex främsta gör upp om pallplatserna. Med 81,18 poäng blev 24-åringen trea bakom segrande japanen Ikuma Horishima (89,17) och den kanadensiska världscupledaren Mikaël Kingsbury (87,37).

”Jag hade vunnit redan när jag kom till superfinal men jag blev riktigt chockad när jag insåg att jag var klar för pallen. Det är en dröm, det är det här jag jobbat för sen jag var liten och att sen göra det i Deer Valley gör det ju så klart ännu fetare”, säger Felix Elofsson.

I den totala världscupen ligger Walter Wallberg femma, bröderna Oskar och Felix Elofsson sjua respektive åtta, och Ludvig Fjällström 15:e.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.