Foto: Pontus Lundahl / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÃÖNFoto: Pontus Lundahl / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÃÖN
 Foto: Pontus Lundahl / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÃÖN
Foto: Daniel Goetzhaber / GEPA PICTURES GEPA PICTURESFoto: Daniel Goetzhaber / GEPA PICTURES GEPA PICTURES
 Foto: Daniel Goetzhaber / GEPA PICTURES GEPA PICTURES

Båtelson: "Det görs tester nu hela tiden"

Publicerad

Enligt Anna Holmlunds pappa har den olycksdrabbade stjärnan börjat reagera på dofter och synintryck.

Sportchef Joar Båtelson berättar att läkarna undersöker skicrosstjärnan för att se tecken på medvetande.

– Det görs tester nu hela tiden, säger Båtelson.

Det blev ett känslosamt ögonblick när Anna Holmlund fick pris som årets kvinnliga idrottare på Medelpads idrottsgala. Pappa Lars Holmlund var på plats och tog emot priset från SVT-profilen Johanna Ojala i sin dotters frånvaro. Holmlund vårdas just nu efter en allvarlig olycka i italienska Innichen, och i pappans tacktal kom positiva besked om Holmlunds hälsotillstånd.

– I dag har hon visat vissa tecken på att hon känner vissa dofter och hon kan följa med blicken vissa reaktioner, sa Lars Holmlund enligt Sundsvalls Tidning.

– Hon har en allvarlig hjärnskada och har inte vaknat, men jag tycker att jag har kontakt. Margareta är inte lika säker. Vi får väl se vem som har haft rätt. Hon har fått den absolut bästa vård man kan tänka sig.

"Det görs tester"

Holmlunds pappa beskrev alltså en förbättringsprocess. Men Joar Båtelson, skicrosslandslagets sportchef, är desto försiktigare när han får frågan om Holmlund visat tecken på återhämtning.

– Det görs tester på henne nu hela tiden. Man behöver göra under längre period för att kunna få fram ett tillförlitligt svar, säger Båtelson.

Anna Holmlund låg länge på sjukhus i Italien innan hon flyttades till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. När hennes tillstånd stabiliserades ytterligare placerades hon på en rehabiliteringsklinik på Danderyds sjukhus.

"Kan inte säga något om pappan"

Båtelson har kontakt med de ansvariga läkarna som vakar vid Holmlunds sida. Men skidförbundet vill ha ett sparsamt utflöde av information om Holmlunds tillstånd.

– En läkare måste göra uttalande innan vi på skidförbundet går ut med något. Därför kan jag inte säga något om Annas pappas egna upplevelser

Vet ni något om testerna som läkarna genomför?

– Nej.

Och just nu finns det inget att säga om när nästa officiella uppdatering kan komma?

– Nä, inget just nu.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag