Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Holmlund tar sina första steg efter olyckan. Hon får hjälp av pappa Lars. Foto: SVT.Anna Holmlund tar sina första steg efter olyckan. Hon får hjälp av pappa Lars. Foto: SVT.
Anna Holmlund tar sina första steg efter olyckan. Hon får hjälp av pappa Lars. Foto: SVT.

Holmlunds glädje: Tagit första stegen

Publicerad

Här tar Anna Holmlund sina första steg efter olyckan.

Målet var att hon skulle gå på julafton – men det gick snabbare än så.

– Jag tror inte det är sant!, säger pappa Lars Holmlund i ett klipp på SVT:s hemsida. 

För en vecka sen fick vi se Anna Holmlund stå upp på egen hand.

Nu har den tidigare skicross-stjärnan tagit nya kliv i sin rehabilitering – bokstavligt talat.

SVT kan i dag visa upp ett klipp där Anna Holmlund går för egen maskin, för första gången efter en hemska olyckan. Det är aningen vingligt, aningen trevande – men hon går.

"Det är julafton"

Pappa Lars Holmlund är lyrisk i videon.

– Jag tror inte det här är sant. Har ni sett? Jag håller inte i henne, säger han.

– Jag tror det är julafton nu!

Anna Holmlund har tidigare förklarat att hennes mål var att kunna gå på julafton, men hon klarade det alltså tidigare än så. Videon är från den 19 december, enligt SVT.

– Det är julafton, säger Anna Holmlund med ett gigantiskt leende på läpparna.

Läkarna är chockade

Det är lite drygt ett år sen hon drabbades av hjärnblödningen och enligt skidprofilen Roberto Vacchi är läkarna förbluffade över Anna Holmlunds framsteg.

– Den utveckling som Anna har gjort är ur medicinsk synpunkt remarkabel, säger Vacchi i dokumentärserien ”Skicrosslandslaget”.

– Läkare vittnar om en utveckling som egentligen inte ska kunna gå att göra. När hon låg i koma den första tiden bedömdes den hjärnskada som Anna drabbats av vara nivå tre på en fyrgradig skala. Den fjärde nivån innebär att man är hjärndöd.

Den 15 januari kommer Anna Holmlund till Idrottsgalan i Stockholm, tillsammans med pojkvännen Victor Öhling Norberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag