Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

André Pops tillbaka i SVT:s ”Vinterstudion”

Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

André Pops gör comeback i Vinterstudion – och David Fjäll får återgå till att vara reporter. 

Det bekräftar SVT i ett pressmeddelande.

– Det känns som att komma hem, säger Pops till SVT.  

I maj i fjol kom beskedet att den hyllade programledaren André Pops lämnar "Vinterstudion". Anledningen var att 45-åringen skulle leda SVT:s nya satsning ”Morgonstudion”.

Pops förklarade då:

– Det har varit mitt svåraste beslut i yrkeslivet att lämna sporten, även om det bara handlar om en utlåning till att börja med. Det som lockar är att vara med och bygga ett nytt program från grunden, i ett projekt som dessutom är jätteviktigt för hela SVT.

Pops tillbaka i Vinterstudion

Nu kommer Pops återigen sätta på sig lusekoftan och guida tittarna genom Charlotte Kallas framfart i spåren. Pops är tillbaka på SVT Sport igen. 

Han ska både återvända till Vinterstudion och programleda SVT:s sändningar från Fotbolls-VM. 

– Jag har haft en väldigt kul och utvecklande tid med ett grymt bra gäng på Morgonstudion, men nu känns det här otroligt inspirerande med tanke på vad som väntar med fotbolls-VM och sen en massiv VM-vinter, säger Pops till SVT.  

– Vinterstudion har ju varit min lilla tv-bebis i tio år så det är klart att det har varit speciellt att vara ifrån varandra. Men det har kanske samtidigt varit nyttigt med ett litet uppehåll från programmet. Jag känner ett stort sug efter att vara med och utveckla programmet vidare och jag är dessutom övertygad om att jag kommer tillbaka som en bättre programledare med de erfarenheter som jag skaffat mig genom att jobba med Morgonstudion senaste året.   

Fjäll petas till reporter

Erika Christensson, projektledare för Vinterstudion, välkomnar tillbaka veteranen. 

– Redan när André gick till Morgonstudion var det klart att det skulle vara ett utlån och att han skulle komma tillbaka till Fotbolls-VM. Sedan har vi haft en dialog under våren kring vad han känner och hur nästa vinter ska byggas, säger Christensson. 

– Vi kommer behöva sätta oss framöver och sätta planen för hur det ska bli. Men det kommer att bli Yvette Hermundstad och André som är programledare för Vinterstudion. 

Vad händer med David Fjäll, som presenterades som programledare jämte Hermundstad förra säsongen? 

– Han har jobbat i Vinterstudion som alpin reporter en lång tid, det är en förhoppning om att han ska fortsätta med det. Men Yvette och André blir programledare. 

"Ett fantastiskt roligt program"

Morgonstudion har stadigt tappat mot sin värsta konkurrent, TV4:s Nyhetsmorgon, i tittarkampen.

Under januari hade man enligt TV4:s programdirektör Viveka Hansson en räckvidd på 820 000 tittare på vardagarna, medan ”Morgonstudion” landade på 534 000 tittare. Programmet har fått tuff kritik från bland andra DN:s tv-krönikör Johan Croneman. 

"Morgonstudion är på gränsen till rena kalkonen SVT:s nysatsning har inte tagit sig efter snart tre månader. Det är ett program som fullständigt saknar journalistisk riktning", skrev Croneman. 

Samtidigt Vinterstudion har konsekvent dragit miljonpublik på helgerna. 

– Det är ett fantastiskt roligt program att jobba med, med en så engagerad och kunnig publik som kräver att man alltid är på tårna som programledare. Sen är det ju fantastiskt att få uppleva så bra sport och starka känslor på nära håll som det bli under en lång vinter, och vintern som kommer kan ju bli något alldeles extra. Sist men inte minst så känner jag väldigt starkt för alla där på redaktionen och det ska bli kul att jobba ihop igen, säger Pops. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!