Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK vann derbyt – efter oroligheterna

Johan Willes gjorde succé på ZinkenFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
En bengal kastades inFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Polisnärvaron var stärkt under matchenFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

AIK besegrade Hammarby i derbyt på Zinkensdamm. 

Men redan matchen drog i gång var det händelserikt på isen – när fans kastade in en bengal och bråkade med polisen. 

Även slutet av matchen blev bråkig, där AIK-lagkaptenen och matchhjälten Johan Willes fick rött kort. 

Inför Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK anade arrangören att det skulle kunna uppstå oroligheter. Polisnärvaron stärktes, och säkerheten utökades bland annat med drönarövervakning av arenan. 

Och inför matchen hettade det till mellan lagens supportrar. En bengal kastades in på isen, och enligt SVT försökte ett hundratal Hammarbysupportrar ta sig förbi avspärrningen för att ta sig fram till läktaren. Konfrontationen kunde dock undvikas efter att supportrarna pressats tillbaka, enligt SVT efter ett bråk med vakterna. 

När oroligheterna lagt sig startade matchen, där båda lagen inledningsvis hade svårt att göra mål. Målvakterna stod för flera viktiga räddningar, men i den 33:e minuten kunde Johan Willes till slut skicka in ledningsmålet för AIK på hörna. 

AIK vann stort på Zinkensdamm

En och en halv minut senare gjorde Patrik Nilsson 2-0, och innan halvleken var över ledde AIK med 3-0. 

Robin Sundin inledde andra halvlek med att spräcka nollan för Hammarby, men kort därefter skickade Pavel Ryazantsev in 4-1 på straff. 

AIK kunde till slut rycka ifrån till 7-4, och Patrik Nilsson fastställde slutresultatet till 8-4 i den 91:a minuten. 

Lagkaptenen Johan Willes gjorde två mål och två assist i matchen och blev stor segerorganisatör tillsammans med Pavel Ryazantsev. 

Willes var inblandad i en stökig situation som uppstod i matchens slut. Två Hammarby- och en AIK-spelare bestraffades med utvisning efter ett stort bråk. Willes fick rött kort efter situationen, som enligt Bandypuls inleddes med att AIK-kaptenen delade ut slag mot benskydden på en motståndare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.