Här kraschar Isabelle Lidberg under åket Foto: SVTHär kraschar Isabelle Lidberg under åket Foto: SVT
Här kraschar Isabelle Lidberg under åket Foto: SVT
Hon fick länge behandling i backen Foto: SVTHon fick länge behandling i backen Foto: SVT
Hon fick länge behandling i backen Foto: SVT

17-åringen kraschade otäckt under SM

Publicerad

En otäck olycka inträffade under skicrosstävlingarna under SM-veckan i Söderhamn.

17-åriga Isabelle Lidberg fick åka till sjukhus efter att ha fallit i backarna.

– Vi vet inte hur allvarligt det är än så länge, säger tävlingarnas pressansvarige Malin Eriksson.

– Hon är vid medvetande, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

Folkfesten SM-veckan har dragit i gång. Men tävlingarna i Söderhamn fick en bitter eftersmak.

I skricross-tävlingarnas D17-kategori råkade Isabelle Lidberg ut för ett otäckt fall. Tävlingarna fick skjutas upp medan ambulanspersonal tog sig till platsen.

SVT-kommentatorn Johan Ejeborg var märkbart tagen av händelsen.

– Vi har fått se baksidan av sporten skricross, fått se vad som kan hända när det går fel. Inte minst med Anna Holmlund, säger Ejeborg.

– Det är en tuff sport med höga insatser.

"Ska till sjukhus"

Malin Eriksson, pressansvarig för skicrosstävlingarna under SM-veckan, följer utvecklingen.

– Jag vet ingenting annat än har man landat på ryggen så vill man göra allting efter regelboken. Så vi fick invänta ambulans för att kunna transportera henne på rätt sätt. Men vi hoppas att det ska gå bra, säger Eriksson.

– Jag såg att hon landade bakåt, och då vill man oftast vara väldigt noggrann, för att det inte ska vara något. Hon ska till sjukhus för undersökning.

Vet ni om det är allvarligt?

– Det kan jag inte uttala mig om i nuläget.

Skicrosstjärnan Anna Holmlund var med en olycka under ett träningsåk i Italien. Hon vårdas just nu på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?
Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag