Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16 månaders frånvaro – nu gör svenskan comeback

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS PRANTER / BILDBYRÅN GEPA

Sexton månader efter korsbandsskadan gör freeskiingstjärnan Jennie-Lee Burmansson comeback i världscupen.

– Det är kul att vara tillbaka med gänget, säger hon till SVT.

Det var i september i fjol som den nu 17-åriga talangen skadades under träning. Hon har skyndat långsamt med sin rehabträning, eftersom det inte är något mästerskap den här säsongen.

Vinterns stora mål är världsungdoms-OS i Lausanne där slopestyletävlingen avgörs den 18 januari. Världscuptävlingarna i Font Romeu i Frankrike, med kval på torsdagen och final på lördag, blir genrepet.

– Jag tänker att jag tar det lite som det kommer. Inte sätta upp några speciella mål, bara att jag ska göra det bra som jag kan och inga resultatmål, säger Burmansson.

Världsungdoms-OS väntar för Burmansson

Trots att hon redan debuterat i ”stora” OS – hon kom åtta i slopestyle i Pyeonchang 2018 – har hon inga större förväntningar inför ungdomsspelen.

– Jag tänker att jag får se lite hur det känns efter den här tävlingen. Jag vill såklart göra så bra ifrån mig som möjligt. Men inte ha för höga mål innan jag kommer dit och har sett banan och så.

Burmansson gjorde tävlingscomeback efter skadan i Hemavan före jul då hon vann en Fis-tävling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.