Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viasat startar ny kanal för sportsändningarna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Simon Cederqvist
Foto: Erik S. Lesser / Epa / Tt

Viasat breddar sin sportbevakning med en ny kanal.

TV3 Sport kommer att bjuda på direktsändningar från bland andra Serie A, La Liga och NHL.

– Det är en kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

2016 blir ett aktivt sportår för Viasat. Mediejätten hade sedan tidigare säkrat de svenska sändningsrättigheterna till sommar-OS i Rio de Janeiro, och under fjolåret ökade man på sina fotbollsrättigheter med Serie A och La Liga.

TV3 Sport ska leverera sport i världsklass

Nu ska man starta en ny sportkanal för att bereda väg åt all sport.

TV3 Sport lanseras i april och kommer enligt Viasats officiella pressmeddelande "erbjuda sport i världsklass med direktsändningar från starka rättigheter som Serie A, La Liga, NHL och Speedway GP."  Kanalen kommer även att sända NFL och handbollens Champions League.

– Det är med stolthet vi nu breddar vårt kanalutbud och med TV3 Sport adderar vi ytterligare en byggsten till vår ambition att leverera sport i världsklass på tvärs av plattformar, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige.

– Nu när vi har mer sport än någonsin, och flera av de största sporträttigheterna i världen, vill vi erbjuda våra många sportintresserade tittare ett ännu bredare utbud och fler sändningar av högsta kvalitet samtidigt som vi också erbjuder våra annonsörer access till ett starkt premiuminnehåll och ökad räckvidd.

"Det starkaste året i företagets historia"

Sportkanalen TV3 Sport lanseras under april och ingår i utbudet för de kunder som har Viasat Silver Sport eller Viasat Guld. TV3 Sport kommer också att visa Champions League, men Viasat Fotboll och Viasat Hockey kommer fortsatt att vara huvudkanal för fotbolls- och hockeyrättigheterna.

– När det kommer till spets, bredd och omfattning är 2016 det starkaste året i det här företagets historia. Med TV3 Sport når vi ut med flera av våra tunga rättigheter, det är en kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.