Viaplay höjer sina priser från 10 februari

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Per Nunstedt.
Foto: Sven Lindwall
Viaplay sänder till exempel NHL, Premier League och La Liga.

Viaplay höjer priserna från och med 10 februari.

På sociala medier har många kunder reagerat starkt på höjningarna - men Viasats sportchef Per Nunstedt tycker att de är rimliga.

– Det är en väldigt stark rättighetsportfölj som finns i Viaplay och en väldigt stark och bra tjänst om du kollar på den tekniska leveransen, säger han.

Från och med den 10 februari höjer Viaplay priserna för sina olika paket.

För den som bara vill se film och serier ligger priset kvar på 99 kronor per månad. För den som även vill ha tillgång till sport höjs priset dock från 279 kronor till 399 kronor per månad - och den som vill ha tillgång till allt tvingas betala 449 kronor per månad.

Enligt Per Nunstedt, sportchef på Viasat, beror prisökningen på de många sporträttigheter som bolaget har säkrat.

– Rent generellt om man kollar på sporträttigheterna så liknar ju 2016 ingenting annat. Det är flera rättigheter som har förlängt under året som NHL, Premier League och formel 1.  Och några nya som Serie A, La Liga och annat, säger han.

Nunstedt: "Investerat mycket i teknik"

Nunstedt säger också att de har satsat mycket på att säkra den tekniska kvalitén för tittarna.

– Det har lagts ner väldigt mycket insatser på att få en säker och bra utsändningsbas just när det handlar om Viaplay där Viaplay har investerat mycket pengar, säger han.

– Vi har investerat väldigt mycket i teknik just för att få ut så pass mycket som vi sänder just nu. Det är ju långt över 10 000 timmar per år som går ut på Viaplay.

På sociala medier är det många som har reagerat över prishöjningen - och menar att den är orimlig.

"Jag har inte bett om någon annan sport en fotbollen! Ni kan inte höja priset bara så där. Fy vad dåligt!", skriver en användare på Twitter.

"Äckligt saftig prishöjning"

Och det är inte den enda personen som har reagerat.

"Äckligt saftig prishöjning av Viaplay", skriver en annan.

Men Nunstedt tycker inte att prishöjningen är orimlig.

– Jag tycker att prishöjningen är rimlig om du frågar mig, om man ser till sportutbudet som vi har, säger han.

– Sen är det klart att om människor får välja mellan prishöjning och inte så står man ju kvar. Det ligger ju i sakens natur. Men det är en väldigt stark rättighetsportfölj som finns i Viaplay och en väldigt stark och bra tjänst om du kollar på den tekniska leveransen kring Viaplay.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.