Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi vill vara modiga och visa vad vi kan”

Saman Ghoddos och Graham Potter på presskonferensen. Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. I morgon spelar Östersund en historisk match när Arsenal kommer på besök i Europa League sextondelsfinal. 

Graham Potter tror på sitt lag - och räds inte stjärnorna i det engelska storlaget. 

- Vi ska vara modiga och vi ska representera Östersund och oss själva precis på samma sätt som vi gjort tidigare, säger han. 

Under onsdagen höll Östersunds tränare Graham Potter och lagkaptenen Brwa Nouri presskonferens inför torsdagens sextondelsfinal av Europa League på Jämtkraft Arena. 

Engelska storlaget Arsenal står för motståndet och spelarna i Östersund ser fram emot matchen. 

- Det är en dröm för oss spelare att få spela sådana här matcher. Du vill spela sådana här matcher varje dag. 

- Du ser Arsenal på tv på helgerna och nu får du möte dem. Det känns fantastiskt, säger lagkaptenen Brwa Nouri. 

Hur blir det för dig att gå ut och möta stjärnorna i Arsenal?

- Vi ska gå ut och njuta av tillfället och spela vårt spel. Jag vet inte vad ett bra resultat att få med sig till London är men vi ska försöka göra så gott vi kan och se hur långt det räcker, säger han. 

Graham Potter: ”Ingen börda”

En brittisk journalist frågade sedan tränaren Graham Potter om jämförelsen mellan torsdagskvällens möte med Arsenal och en match i tredje eller fjärde rundan i FA-cupen där ett storlag stöter på ett lag från de lägre divisionerna. 

- Om vi pratar om att ett mindre lag möter ett större så är det ju så. Absolut. Men alla lag i Europa League är bra och det finns inga lätta matcher. 

- Vi ska spela vårt spel och visa vad  vi kan göra. Sedan har du inte slagit ut PAOK, Herta Berlin och Galatasaray i FA-cupen. Annars kan man väl göra den jämförelsen. säger Potter. 

Alla i hela staden, ung som gammal, är engagerade och följer er. Är det bara positivt eller kan det bli en börda också?

- Alla vet om vad vi har gjort och för mig är det bara positivt att de följer oss. Jag ser det absolut inte som någon börda. Vi är stolta över vad vid gjort och den miljö vi skapat för spelarna och personerna i och runtomkring klubben. 

- Vi ska vara modiga och vi ska representera Östersund och oss själva precis på samma sätt som vi gjort tidigare, säger han. 

Arsène Wenger har sagt att han ska ställa upp med bästa laget, vad tror du på för startelva för Arsenals del? 

- Du kan aldrig riktigt veta och det är ingen idé att spekulera. Du kan alltid lägga energi på det men det är inget som du kan påverka ändå. 

Just vädret och kylan har varit ett hett diskussionsämne den senaste tiden - och många har frågat sig hur Arsenals spelare ska klara kylan. Men just nu ser det ut att bli ett par minusgrader. 

- Jag är inte alls besviken över det. Det är inte kallt nu. När det var -23 för någon vecka sedan då var det kallt. Och hade det varit så kallt hade det inte varit bra för något av lagen. 

- Nu är det som en ganska behaglig vårdag.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!