Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi går in i det här
helt utan press"

Vetlanda-fans under förra årets final.Foto: Tommy Pedersen

I kväll börjar kampen om speedway-guldet - med två bekanta finallag.

Piraterna har varit favoriter hela säsongen.

Vetlanda har fått kämpa sig upp efter en dålig säsongsinledning.

– Jag är oerhört tacksam att vi nått final, säger Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Förra året blev det guld till Vetlanda, och inför kvällens final på hemmaplan har man återigen seglat upp som knappa guldfavoriter. Efter en strulig start på säsongen vände allt för de regerande mästarna, och i slutspelet har ingen kunnat rå på dem.

Trots att man tappade tunga namn som Jason Crump, Emil Sajfutdinov och Leon Madsen till den här säsongen har man tagit sig till slutspel, en plats man bärgade i sista matchen för säsongen. Hos många experter är man nu favoriter till guldet, och man får börja på hemmaplan. Där är man noterbart starka, men samtidigt vill man lägga all press på motståndarna och ser inte sig själva som guldfavoriter.

– Vi hade ju ett mycket, mycket bättre lag förra året. Årets lag är inte jämförbart, säger sportchefen Bo Wirebrand till TT.

"Helt utan press"

Vetlanda har många förare som fortfarande är aktiva i de utländska ligorna, och Wirebrand tror att det har påverkat laget positivt.

– Självklart har det betydelse. Det var också viktigt att vi måste köra kvartsfinaler också, vi hade grejer att jobba på och behövde fler tävlingar, säger han.

Trots uppladdningen är Vetlanda övertygade om att Piraterna är favoriter.

– Vi går in i det här helt utan press. Piraterna har tagit på sig hela pressen, säger Bo Wirebrand.

Piraterna får klara sig utan Linus Sundström, som har skadat axeln. Stjärnan Piotr Pawlicki har haft väldigt svårt i Vetlanda under säsongen, men kommer att köra som vanligt.

– Det är inte aktuellt att göra några ändringar. Han är i storform just nu och kör bra överallt, säger Piraternas lagledare Daniel Andersson till mvt.se.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.