Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi får se hur många shots som krävs för sportchefen”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Andra raka SM-guldet.

Och Storvretas lagbygge till nästa säsong är nästan helt klart.

Förstecentern Victor Andersson står dock utan kontrakt.

- Vi får väl se hur många shots sportchefen har slängt i sig innan han kastar fram servetten med skambud eller generösa bud, säger 28-åringen.

Inte nog med att Storvreta blev först i historien att vinna sex SM-guld i innebandy.

Den sportsliga ledningen har även gjort ett bra jobb med att säkra upp sina spelare till nästa säsong.

Backveteranen Jesper Berggren slutar.

Valdemar Ahlroth ryktades till Schweiz tidigare under våren, men forwarden valde till slut att förlänga sitt avtal med klubben.

Victor Andersson: ”Storvreta eller Schweiz”

Det betyder att Victor Andersson är den ende av nyckelspelarna som har ett utgående kontrakt. Men mycket talar för att det blir en fortsättning i Storvreta.

- Det handlar om Storvreta eller om jag ska göra ett äventyr utomlands i Schweiz. Det finns ju ingen mening att spela någon annanstans i Sverige, säger Andersson som spelat i klubben sedan 2007 och varit med vid samtliga sex guld.

- Jag sitter i förhandlingar med Storvreta just nu. Vi får väl se på efterfesten vad sportchefen säger, om han höjer lönen eller inte, säger han med ett garv.

Måste få ihop livspusslet för fortsättning

Men det är inte det ekonomiska som bestämmer framtiden.

- Jag är klar med mina studier nu och söker jobb som lärare. Det är inte jättelätt att kombinera med innebandy så jag måste ha en arbetsgivare som köper det livspusslet. Det är det runtomkring som ska på plats.

- Innebandyn tar ju mycket energi. Dessa matcher toppar allt, det är underbart, säger Victor Andersson och sveper med blicken över den firande Storvreta-klacken.

- Men 32 omgångar med slutspel. Det är en lång väg hit för att spela om det i en match. Vi får se vad allt bottnar i helt enkelt.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.