Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi behöver ge Hannah det avsked hon hade önskat”

Hannah och Patrick Ekwall
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Patrick Ekwall räknar ner till ”den värsta dagen i sitt liv”. 

Hustrun Hannah gick bort i cancer i februari, och hennes öde har berört många. 

På tisdagen begravs hon.

”Vi måste göra vårt yttersta för att minnas Hannah så som hon levde, med det vackraste av ljus”, skriver Ekwall. 

Hannah och Patrick Ekwall berättade hela tiden öppet om familjens kamp. I början var historien ljus – prognoserna såg bra ut, cellgiftsbehandlingen var över och förra sommaren var tumören knappt synbar. 

Sedan kom beskedet som förändrade familjen Ekwalls liv. Cancern hade spridit sig till levern – och var obotlig. Ingen visste om Hannah Ekwall hade veckor, månader eller år kvar att leva. 

I december berättade maken Patrick Ekwall i en längre intervju med SportExpressen om ovissheten kring sjukdomen. 

– Det är verkligen en mardröm. Man vaknar på morgonen ibland och känner: ”Nej, det här var väl inte sant egentligen?” Sen går det två sekunder och man inser att det var det, sa sportjournalisten, med ett förflutet på bland annat TV4 och SportExpressen. 

Patrick Ekwall om Hannahs begravning

Den 13 februari meddelade Patrick Ekwall i ett inlägg på sitt Instagramkonto att hans hustru Hannah, mamma till parets gemensamma dotter Tindra, har gått bort – endast 39 år gammal. 

– Hon var den mest levnadsglada, givmilda, positiva och öppna människa jag någonsin träffat. Vi pratade aldrig om slutet här hemma, för det fanns inget slut i Hannahs värld, berättade Ekwall

På tisdagen begravs Hannah Ekwall. I ett känslosamt Instagram-inlägg berättar Patrick Ekwall om sorgen.

”Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma, att Karin måste begrava sin egen dotter. Att jag själv måste inse att kvinnan jag skulle bli gammal med inte längre finns vid min sida”. 

55-åringen fortsätter:

”Men jag måste ta mig samman, för i den bottenlösa sorgen och saknaden, i all förtvivlan och smärta, så behöver vi ge Hannah det förhoppninsfulla avsked som hon hade önskat. Det är verkligen inte lätt men vi måste göra vårt yttersta för att minnas Hannah så som hon levde, med det vackraste av ljus. Imorgon, dagen efter och för alltid”.

Wilma Ekwall om stödet: ”Väldigt rörd”

Under de sista månaderna av Hannahs liv gjorde paret Ekwall flera uppdateringar i sina sociala kanaler där de berättade om sin tunga resa, och Hannahs öde har berört många. 

Det blev extra tydligt för Hannahs bonusdotter Wilma, som i mitten av februari startade en insamling till Cancerfonden. På bara ett dygn fick insamlingen in nära 400 000 kronor – och har nu dragit in över 1,2 miljoner. 

– Jag blir väldigt rörd. Det här är det fina i allt det hemska som vi går igenom, sa Wilma Ekwall då. 

https://www.instagram.com/p/CMKklTvpHYO/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.