Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Verkar inte sugna, vill kanske inte ha guld”

Åtta spelare har nyligen lämnat Täby.

Tre stora guldhjältar har förlängt.

Moa Tschöp då? Ja, hon är näst på tur.

– Jag kommer sajna vilken dag som helst, säger den 28-åriga landslagsstjärnan - som hyllar sportchefen Robin Anderssons arbete.

2019-års innebandymästare Täby har bjudit på flera spännande nyförvärv under årets silly season.

I dagarna stod det också klart att hela åtta spelare försvinner från laget.

Malin Blohm, Rebecka Jansson, Maia Kollberg, Minna Skantz, Klara Tollin, Sanna Ulvhag, Linnea Wiregård och Matilda Östlund-Visén kommer inte spela i Täby till hösten.

Tschöp har inte fått andra erbjudanden

Däremot meddelade klubben att både landslagsmålvakten Alexandra Durling och duktiga backen Anna Peterzén har förlängt sina kontrakt - precis som backgiganten Lisa Carlsson gjorde tidigare i våras.

Nästa kontrakt som ska skrivas under är landslagsstjärnan och lagkaptenen Moa Tschöps.

– Vi är fullt uppe i förhandlingar. Det är lite nya saker i kontraktet som ska fixas. Inga konstigheter, det är på detaljnivå. Men man vill att det ska bli rätt, säger 28-åringen som anslöt från Kais Mora 2016.

Har du haft kontakt med några andra klubbar under silly season?

– Nej, jag har inte pratat med någon annan förening.

Hur känns det då, att ingen har hört av sig till dig?

– På gamla dagar är det ganska skönt. Jag vet att det är i Täby jag vill vara. Inget annat är intressant.

Hyllar sportchefens jobb i vår

Nacka var på flera tunga Täby-namn förra våren. Som Jennifer Stålhult och Ranja Varli. Under onsdagen la de dessutom vantarna på Malin Blohm. Men Moa Tschöp har inte hört något därifrån.

– Nä, Nacka verkar inte vara så sugna på mig. De vill kanske inte vinna guld, säger Tschöp skämtsamt och syftar på det faktum att hon har fem SM-guld på sin digra meritlista.

Moa Tschöp på höstens upptaktsträff. Men något spel om pokalen blev det aldrig på grund av coronautbrottet.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moa Tschöp kan också le när hon tittar igenom listan över nyförvärv till Täby.

– Jag är riktigt nöjd med vår sportchefs jobb. Riktigt bra spelare med riktigt bra mentalitet. Spelare som vill något, säger Hässelby-produkten.

Hon har extra bra koll på 18-åriga Julia Zachrisson - som kommer från RIG Umeå där hon vunnit den norra allsvenskans poängliga två år i rad.

– Jag hade faktiskt henne i skolan och i skol-DM. När hon flyttade till RIG (Riksinnebandygymnasiet) sa jag: ”Du ska tillbaka till Täby om tre år”, säger Moa Tschöp som dock inte tar åt sig något av äran när jättelöftet nu återvänt.

– Ellen (Nyman) har jag inte jättebra koll på men jag har hört att hon är fantastiskt duktig. En powerforward som gör mycket poäng. Det behöver vi.

En som inte bestämt sig om framtiden är rutinerade forwardsstjärnan Ranja Varli, som gjorde 35 poäng den gångna säsongen.

”Inget klart ännu”, hälsar 30-åringen i ett sms.

”Rolig säsong – vi blir att räkna med”

Täby har kört försäsong i två veckor nu. Med tanke på rådande omständigheter försöker de vara ute så mycket som möjligt - och har någon spelare folk i sin närmiljö som är i en riskgrupp är det okej att man inte är på träningen.

Moa Tschöp är där - och hon är ”jättetaggad” inför nya säsongen.

– Det kan bli en väldigt rolig säsong för oss. Vi blir att räkna med. Det känns som det blir en öppen säsong och det ska bli kul med jämnare matcher. Det är ju det man brinner för.

Moa Tschöp gjorde 39 poäng på 24 matcher den gångna säsongen. Det var åttonde året i rad där landslagsstjärnan skrapade ihop minst 34 poäng.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.