FÅR INTE ÅKA PÅ VM. Styrkelyftsförbundet fruktar terrorattentat och stoppar regerande världsmästaren i bänkpress, Johnny Wahlqvist, från VM i Indien. "Löjligt, jag har aldrig varit med om dess like", säger Wahlqvist. Foto: Christer Wahlgren
FÅR INTE ÅKA PÅ VM. Styrkelyftsförbundet fruktar terrorattentat och stoppar regerande världsmästaren i bänkpress, Johnny Wahlqvist, från VM i Indien. "Löjligt, jag har aldrig varit med om dess like", säger Wahlqvist. Foto: Christer Wahlgren

Världsmästaren stoppas från VM

Publicerad
Uppdaterad
Regerande världsmästaren i bänkpress, Johnny Wahlqvist, får inte åka till VM i Indien. Styrkelyftsförbundet är rädda för terrorattentat.
- Jag har ju en titel att försvara, säger 36-åringen besviket.
VM i styrkelyft går av stapeln i New Delhi, Indien, i början av november. Men det blir helt utan svenskt deltagande.
- Vi kommer inte att sända någon dit, det är svårt för oss att garantera säkerheten för våra tävlande, säger Robert Eriksson, ordförande i styrkelyftsförbundet.
Det senaste årets terrorattentat i Indien har skrämt upp förbundet, något som drabbar bland andra den regerande världsmästaren Johnny Wahlqvist.
- Jag har aldrig varit med om dess like, det är så löjligt det här, säger han.
- Det känns jävligt avklippt alltihop, jag har ju tränat på som vanligt men nu står jag med händerna bakbundna.
Enligt förbundet kan fler länder komma att hoppa av VM på grund av terrorhotet.

Ingen risk enligt UD

- Även jänkarna har varit kritiska till säkerheten, säger Robert Eriksson.
- Det är inte bara Johnny som är ledsen för det här.
Har ni varit i kontakt med UD?
- Nej, det har vi inte.
- Sedan har vi ju stora hål i vår ekonomi också, och behöver spara pengar. En resa till Indien är lång och dyr, säger Robert Eriksson.
På Utrikesdepartementet har man för närvarande inga som helst restriktioner för resor till varken New Delhi eller Mumbai och anser inte att ligger någon förhöjd risk för terrorattentat.
- Jäkligt synd att det inte blir något VM och lite buffligt av den nya styrelsen att strypa hela verksamheten så här, säger Johnny Wahlqvist.
- Men jag har inte gjort mitt sista VM, jag har mer att ge.
Erik Terneborn
Erik Terneborn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag