Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världsmästaren Craig Fallon död – blev 37 år gammal

Här är dagens tre största sportnyheter.
Craig Fallon Foto: Instagram/Walesiska judoförbundet
Craig Fallon Foto: ANDY HOOPER/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK / ANDY HOOPER/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Judosporten har sorg. 

Den brittiske före detta världsmästaren Craig Fallon hittades död i friluftsområdet The Wrekin i England. 

Fallon blev 37 år gammal.

– Jag är i chock, säger Nigel Donohue vid det brittiska judoförbundet.

Craig Fallon är endast en av tre brittiska judoutövare som nått den högsta nivån inom kampsporten. Fallon vann VM i 60-kilosklassen 2005, och tog hem EM året därefter. 

Britten avslutade sin karriär 2011, och har sedan dess varit tränare i Wales juniorlandslag. 

Nu skriver norska Dagbladet att judostjärnan hittads död i hikingområdet The Wrekin i England. Det finns just nu ingen brottsmisstanke kopplat till dödsfallet. 

– Det här är verkligen en tragisk förlust för vår sport. På hela förbundets vägnar vill jag sända mina kondoleanser och stöd till Craigs familj och vänner i den här förfärliga och svåra tiden, säger internationella judoförbundet Marius Vizer i ett uttalande på förbundets hemsida.

Craig Fallon hyllas efter sin död

Nigel Donohue, ordförande i det brittiska judoförbundet:

– Jag är i chock över nyheten om Craigs bortgång. Först och främst är Craig en son och far, men också en otrolig judoutövare i sin generation. Craig var en fantastisk ambassadör för brittisk judo och är vår mest framgångsrika utövare i den moderna eran, och den mest talangfulla jag någonsin haft nöjet att se tävla för Storbritannien.

Även Fallons tidigare tränare, Fitzroy Davis, uttalar sig till det internationella förbundets hemsida.

– Jag kan se tillbaka på en tid av samarbete fylld av glada minnen och roliga stunder. Hans engagemang för sporten han älskade kommer stanna med mig för alltid. 

”Craig Fallon var en unik mästare och en otrolig talang. Han hade ett litet ego och ett enormt hjärta”, skriver den nuvarande judostjärnan Danny Williams på Twitter.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.