Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världens bästa flyttar till Sverige: ”Otroligt”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det svenska mästarlaget Iksu har gjort klart med en meriterad duo inför kommande säsong. De finländska innebandytvillingarna Veera och Oona Kauppi, snart 21 år, har skrivit på för SSL-klubben.

"Världens bästa spelare ska spela i världens bästa liga och i världens bästa lag. Att de väljer Iksu innebandy är otroligt roligt. Det visar verkligen att de tror på vad vi har att erbjuda här i Umeå med alltifrån truppen till anläggningen, tränare och förutsättningar", säger klubbchefen Jocke Sjöström till klubbens webbplats.

https://twitter.com/veerakauppi/status/1019521499689050113

Veera Kauppi världens bästa spelare

Närmast kommer systrarna Kauppi från Koovee Tampere och de är två nyckelspelare i det finska landslaget. Veera Kauppi har dessutom utnämnts till världens bästa spelare 2017.

"Iksu erbjuder oss de bästa förutsättningarna både som idrottare och på det civila planet. Nu är det rätt tid för oss att testa nya utmaningar. Vi har spelat i den finska ligan i sex års tid. Vi upplever det som att vi vill ta ett steg framåt och nu göra det i Iksu och SSL", säger de.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!