Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var som att vara gift med en full tonåring”

Foto: DAVID GUTTENFELDER / AP

Dubble OS-guldmedaljören James Cracknell upplevde personlighetsförändringar efter en allvarlig krasch.

Nu har hans hustru Beverly Turner valt att lämna honom. 

James Cracknell blev en brittisk folkhjälte när han tog OS-guld i rodd både i Sydney 2000 och Aten 2004. Hans kändisskap blev än mer solitt när han gifte sig med tv-profilen Beverly Turner 2002.

Turner var gravid med parets tredje barn när Cracknell var med om en mc-olycka 2008. Han spelade in ett tv-program när en lastbil plötsligt körde in i hans motorcykel, och senare på sjukhuset försattes Cracknell i koma.

Lämnar efter hjärnskadan

Som ett resultat av olyckan drabbades Cracknell av hjärnskador som var så pass allvarliga att de ledde till personlighetsförändringar.

Nu har Turner tröttnat på ”den nye James” och valt att begära skilsmässa. I en lång artikel skriven för The Times har hon förklarat sitt beslut för allmänheten.  

”När James låg i koma varnade läkarna mig för personlighetsförändringarna: han skulle bli impulsiv, ohämmad, drabbas av minnesförlust, få svårt att planera och behålla tidsperspektiven. De pratade om att han skulle vara oförmögen att läsa av och visa känslor, att han inte skulle kunna kontrollera sin ilska, att han skulle skratta och gråta utan sammanhang, bete sig olämpligt, visa dåligt omdöme, inte kunna koncentrera sig, inte kunna sitta still, vara retlig och bråka hela tiden”, skriver Turner. 

”De sa att det skulle vara som att vara gift med en full tonåring – och de fick rätt.”

”Varit fruktansvärda förebilder”

Enligt Turner fick läkarna rätt på varje punkt. Hjärnskadan har gjort hemmalivet delvis olidligt, menar hon. 

”Vi har varit fruktansvärda förebilder för våra barn”, skriver Turner. 

”Hjärnskada smittar – hela familjen drabbas och snart får alla utbrott, suckar, bråkar och slår i dörrarna.”

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.