Ian Roberto Foto: Bild från TV4 Sports sändning
Ian Roberto Foto: Bild från TV4 Sports sändning

"Var en av de värsta knockar jag har sett"

Publicerad

Expertkommentatorn Ian Roberto satt meter från Frida Wallberg när hon knockades till golvet och medvetslös fördes bort med ambulans.

Timmarna efter matchen var han berörd efter scenerna.

– Jag har sett några riktigt svåra knockar i mina dagar, men det här var en av de värsta, säger han till SportExpressen.se.

Kampsportutövaren Ian Roberto fanns på plats på Stockholm Waterfront som expertkommentator när Frida Wallberg förlorade mot Diana Prazak på knock.

Scenerna, när svenskan fick hjälp att andas med syrgas och fördes till synes medvetslös från arenan i ambulans, fick Roberto att bli illa till mods.

– Det är obehagligt att se när någon får åka ambulans från arenan. Det är trots allt en sport man håller på med. Och att se det hela så nära inpå... Man ser hur rädda folk blir, säger han till SportExpressen.se.

"En av de värsta"

Ian Roberto har sett flera hundra boxningsmatcher live. Och knocken på Frida Wallberg sätter starka avtryck.

– Jag har aldrig sett att en boxare blir körd ut med en ambulans från en boxningsring. Jag har sett några riktigt svåra knockar i mina dagar, men det här var en av de värsta.

Hur bedömer du det?

– På efterspelet. Efter att Frida blev nerslagen var hon groggy. Hon satte sig ändå på pallen och kunde fortfarande prata. Men sedan händer någonting som gör att hon blir helt borta igen. Det är det som känns läskigt. Jag vet inte om det beror på en hjärnskakning, eller något. Det kändes som att det bara blev värre.

"Kunde ha brutit"

Minuten innan knocken som satte punkt för matchen hade Frida Wallberg golvats en första gång. Ian Roberto är tveksam till om matchen verkligen skulle ha fortsatt efter den första knocken.

– Man ser att hon inte riktigt är med på noterna när de kör i gång igen. Hon kollar åt fel håll och är inte med. Jag vet inte om man skulle ha fortsatt matchen. Men det är en titelfight och Frida är mästarinna – då vill man inte bryta för tidigt. Domaren kunde ha brutit vid första nedslagningen.

Var det ett felbeslut?

– Jag vill inte lägga någon skuld på domaren. Man har sett boxare som har återhämtat sig och vunnit efter sådana knockar. Med facit i hand är det lätt att säga att man skulle brutit. Själv kände jag direkt att hon inte skulle komma igen efter den första knocken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag