Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännens sista möte med Frank Andersson

Frank Andersson på sjukhuset.
Foto: Patrick Ekwall på Instagram
Vännerna Patrick Ekwall och Frank Andersson.
Foto: Patrick Ekwall på Instagram
Patrick Ekwall.
Foto: SVEN LINDWALL

Tv-profilen Patrick Ekwall var nära vän med Frank Andersson.

Nu berättar han om det sista mötet med brottarlegendaren på sjukhuset före hans död.

– Det kändes som att han ville ta farväl, säger Ekwall.

Brottarlegendaren Frank Andersson är död, 62 år gammal. Andersson genomgick en svår hjärtoperation tidigare i veckan, och under söndagen drabbades han av komplikationer.

– Hans hjärta orkade inte till sist. Den livsuppehållande hjälpen stängdes av nu under kvällen, berättade brorsonen Svante Andersson för Expressen.

Tv-profilen Patrick Ekwall var nära vän med Frank Andersson, och besökte honom på sjukhuset tidigare i veckan. I samband med mötet publicerade Ekwall en bild på sig själv och Andersson på sin Instagram.

https://www.instagram.com/p/BnTpINBDi0A/?hl=sv&taken-by=patrickekwall

– När jag träffade Frank på sjukhuset fick jag en känsla av att han inte riktigt sa hur illa det var. Det kändes som att han ville ta farväl när man gick därifrån. Det är knappast en människa som ger upp i första taget, men jag förstod att det var illa, säger Ekwall.

Ekwall berättar om sista mötet

Den förre TV4-reportern menar att Andersson höll uppe ett positivt humör och skämtade mycket under deras sista möte. 

– Sedan visste vi om att det var illa. Han sa själv: ”Jag är inte rädd för att dö. Somnar jag så somnar jag, det är inte konstigare än så”. Så sa han till mig. Han förstod säkert själv att det var jävligt allvarligt.

Ekwall och Andersson har lärt känna varandra under de senaste 20 åren, och i med deras sponsorsamarbete med spelsajten Leo Vegas fick de tätare kontakt.

Ekwall hyllar Andersson som idrottsman – och som vän.

– Han var en oerhörd karaktär på alla sätt och vis. Han levde exakt det liv som han ville leva, tills veken brann upp. Det var lite Frank, full fart framåt. Men han var en innerligt godhjärtad och snäll person.

Frank Andersson var en av Sveriges främsta brottare genom tiderna. Han slog igenom med sitt VM-guld i Göteborg 1977, och tog ytterligare två VM-guld under karriären. OS i Los Angeles 1984 blev hans sista stora mästerskap, och där tog han brons.


LÄS MER: Frank Andersson är död – blev 62 år gammal