Foto: Dylan Martinez
 Foto: Dylan Martinez

Vann OS-silver efter självmordsförsök

Publicerad
Uppdaterad
Här är en av OS största solskenshistorier.
Efter en mörk tid med bland annat två självmordsförsök fick amerikanen Jeret Peterson äntligen jubla.
Under natten mot fredagen vann han silver i freestyle.
- Det här är den bästa dagen i mitt liv, säger Peterson.
För fyra år sedan missade Jeret Peterson snöpligt OS-guldet i Turin. Trots att det hade räckt med ett normalt hopp för att vinna tävlingen gav han sig på specialhoppet "Hurricane" – och misslyckades. Kvällen efter tävlingen gav han sig ut i OS-byn och hamnade då i bråk med en av sina bästa vänner. Tiden därefter blev tung för amerikanen. Peterson förlorade flera sponsorer och bestämde sig för att sluta med freestyle.
- Jag tappade våldsamt mycket efter slagsmålet i den baren, men man måste betala för sina misstag och lära sig av dem. Jag saknar fortfarande pengarna som det misstaget kostade mig, men jag är en annan person i dag, sa Peterson förra året, enligt Nettavisen.

"Bästa dagen i livet"

Men amerikanen bestämde sig för att satsa på sporten igen. Och under natten mot fredagen fick han lön för mödan när han vann ett OS-silver. Givetvis gjorde han även den här gången sitt specialhopp "Hurricane".
- Det här är den bästa dagen i mitt liv, sa han efter att ha knipit silvret enligt Nettavisen.
Han avslöjade även att han under sin tunga tid försökte ta livet av sig två gånger.
- Jag sliter fortfarande med depressioner, men har mer kontroll över det nu. Jag gör heller inga dumma saker som ger mig dåligt samvete. Det är något av det viktigaste jag har lärt mig.
Guldet i freestyle, hopp, togs av vitryssen Alexei Grishin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag