Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann Novemberkåsan - efter dramatiskt slut

Jonas Bengtsson tog sin första seger i Novemberkåsan - och längtade efter en dusch.Foto: Magnus Jönsson
Han hade 12 minuter att hämta in på den sista specialsträckan.
Jonas Bengtsson, 21, fixade det - och tog därmed sin första seger i Novemberkåsan.
- Det känns fantastiskt. Jag visste inte hur jag låg till utan försökte bara hålla mig klar i skallen. Det funkade, säger dalaföraren.

FAKTA

Novemberkåsan
1) J Bengtsson, Dala Falun8.02.24
2) H Lindholm, Södertälje8.02.56
3) Martin Sundin, Hallsberg8.03.38

Veteranen Anders Eriksson vurpade bort sig tidigt. Andra stora namn föll också bort när natten kom till Närkeskogarna där den 86:e upplagan av Novemberkåsan avgjordes.
I stället blev det en dramatisk slutstrid mellan två juniorer.
Södertäljes Henrik Lindholm hade inför den sista specialsträckan en ledning på drygt 12 minuter. Men Lindholm var trött och tappade mycket tid på det leriga underlaget. Samtidigt körde Jonas Bengtsson, Dala Falun, säkert och efter totalt åtta timmars körning hade han passerat Lindholm.

Kramp i benen

När Bengtsson kom till målet klockan 02.30 natten till söndagen var han mycket trött. Men inte tröttare än att han orkade lyfta segernäven.
– Man är lite omtumlad. Normalt tar man kanske inte in så mycket tid på en specialsträcka men jag hade lite krafter kvar och det räckte, säger Jonas Bengtsson.
Hur mår kroppen?
– Det krampar överallt i benen. Jättefräsch är man ju inte. Men det är lätt att stå ut med nu.
Tekniskt sett är Jonas Bengtsson fortfarande junior. Men trots sin unga ålder hade han redan hunnit skaffa sig värdefull kåsarutin. Den kom till användning under natten när regnet föll och gjorde banan ännu tuffare.

Vill duscha

– Man har ju alltid en del småstrul, men i stort sett har det flutit på väldigt bra. Jag försökte att hålla huvudet kallt hela tiden.
Vad väntar för dig närmast nu?
Frågan syftar på kommande tävlingar och framtida mål. Men har man kört enduro dag och natt och är smutsig precis överallt gör man förstås andra prioriteringar.
– En dusch vore inte fel, säger Jonas Bengtsson, årets vinnare av Novemberkåsan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.